Хіти тижня. Кремль піймали на нахабному історичному фейку про Другу світову війну

Російська місія ОБСЄ, а також МЗС Російської Федерації почали поширювати неправдиву інформацію про те, що у Другій світовій війні нібито винні Польща Англія і Франція.

Пакт Молотова-Ріббентропа

Про спробу спотворення історичних фактів Москвою написала на своїй сторінці у Facebook директор з корпоративних комунікацій "Нафтогазу України" Олена Осмоловська, передають Патріоти України.

"Якщо ви думаєте, що бачили максимум цинізму у виконанні російських дипломатів, то ні. Російська місія в ОБСЄ пише, що у Другій світовій війні винна...Польща. Тому що вона у 1934 підписала угоду з Гітлером. Російське МЗС, у свою чергу, заявляє, що у війні винні Англія і Франція. Тому що вони підштовхнули СРСР до пакту з Гітлером у 1939 і думали, що їх війна обійде", – обурилася вона.

Осмоловська додала, що офіційні структури країни-агресора просувають це під хештегом #truehistory (правдива історія). Метою такої активності є створення враження, що "не все так однозначно" до ювілею пакту Молотова-Ріббентропа.

"Мені це нагадує шкільний буллінг. Ось є таке гидотне дитя, зле, закомплексоване, яке дістає всіх навколо і особливо травить слабких. Вчителі розводять руками, бо за дитиною впливові батьки, які платять школі, особисто директору і завучу. Учні ховаються або прислуговують, щоб їх не чіпали. Якщо змінити школу не варіант, а поліція пропонує домовлятися, які є варіанти?" – обурюється Осмоловська.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...