Хіти тижня. Кремль у люті: Стрєлков "злив" секрети окупації Криму

Колишній "міністр оборони" терористичної "ДНР" фсбшник Ігор Стрєлков (Гіркін) визнав, що в Криму громадяни не так хотіли "возз'єднатися" з Росією, як запевняв Кремль.

Ігор Стрєлков (Гіркін)

Гучними подробицями анексії Стрєлков поділився в інтерв'ю росЗМІ, передають Патріоти України.

Стрєлков став відомий вже після анексії Криму, коли окупував Донбас. Вже пізніше стало відомо, що фсбшник брав участь і в захопленні півострова.

Сьогодні він цього не приховує. "Коли Аксьонов (ватажок Криму - ред.) після свого польоту в Москву зібрав нас, свій вузький штаб, до якого входили 10-12 чоловік, і оголосив, що референдум проводимо не про незалежність, а про возз'єднання з Росією, я був вражений до глибини душі. Я-то був впевнений, що буде нове Придністров'я, нова невизнана "республіка"", - здав Кремль Стрєлков.

Він несподівано зазначив, що кримчани далеко не так були натхнені анексією, як переконує Москва. "Донбас за активністю набагато перевершив Крим. Включаючи, може бути, навіть Севастополь. Я був і там, і там і прекрасно знаю, як відбувалася самоорганізація росіян у Криму. Значній частині населення було глибоко плювати на те, чия буде влада - російська або українська", - видав "екс-міністр" "ДНР".

Він відкрито назвав "пропагандою" заяви Москви про повальну підтримку кримчанами окупації. "Так, велика частина населення Криму лояльно поставилася до приєднання до Росії. Але якби не було "возз'єднання", на барикади б активно не вийшли ... Людей, які піднялися на Донбасі, - добровольців, волонтерів - в процентному співвідношенні було набагато більше, ніж в Криму" , - запевнив фсбшник.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...