Хіти тижня. "Кремль вкрай роздратований": Російський політтехнолог дав прогноз по військовому захопленню України

Незважаючи на войовничу риторику російських ЗМІ про "відновлення Новоросії", президент РФ Володимир Путін не планує подальшу військову ескалацію в Україні.

Станіслав Бєлковський

Можливості ввести війська у нього були у 2014-му. Зараз йому потрібно підтримувати відносини із Заходом, тому ілюзій про взяття України у нього немає, сказав російський політтехнолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Кремлю доведеться змиритися з геополітичним вибором України. Війська він вводити вже не буде. Тим більше, що йому потрібно підтримувати збалансовані відносини із Заходом. Не те, щоб повернутися в топ-клуб світових держав. Шляху назад немає. Є заморожений конфлікт на Донбасі, він триватиме ще кілька років і навіть не через Путіна, а через 13 тисяч убитих", — вважає він.

Незважаючи на це, за словами політолога, "Москва вкрай розчарована поразкою Петра Порошенка на українських виборах і вирішила одразу ж насолити новообраному президенту Володимиру Зеленському, роздавши російські паспорти жителям "Л/ДНР".

"Порошенко був для Кремля зрозумілим, а Зеленський ні. Але Віктор Медведчук на повному серйозі переконував свого друга і кума Путіна, що Порошенко залишиться при владі. Цього не трапилося і Кремль вкрай роздратований. Тому вирішив насолити Зеленському, роздавши російські паспорти в "Л/ДНР". До речі, до Медведчука ставлюся з великою повагою. Так маніпулювати майже 20 років Володимиром Путіним дано не кожному, визнаю", — наголосив Бєлковський.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...