Хіти тижня. "Кремль вигадав новий шантаж, Україна наближається до прірви", - Портников

"Представники російського керівництва - поки що анонімні, але прізвища незабаром знайдуться - переконують московських журналістів, що поки що немає підстав обговорювати дату нової зустрічі у "нормандському форматі", - пише у своєму блозі Віталій Портников, передають Патріоти України, і продовжує:

"Україна продовжує наполягати, що вона - унітарна держава. Законопроект Зеленського передбачає ніякого особливого статусу для республік Донбасу, проте запроваджує префектів, чиї повноваження є більш важливими, ніж повноваження місцевої влади будь-якого рівня, і їхнє слово є останнім. При такому підході до квітня навряд чи виникнуть передумови для проведення нової зустрічі лідерів чотирьох країн", - пояснило "джерело з Кремля" виданню "Коммерсантъ".

Цікаво й те, що це пояснення - реакція на інформацію іншого анонімного джерела, тільки німецького - про те, що обговорюється дата саміту, на якій нібито зійшлися під час паризької зустрічі. 9 квітня, Берлін. Тобто Зеленському немов би дають зрозуміти - все можна узгодити, і час, і місце. Тільки ти не дуже добре себе ведеш. А будеш вести себе добре - Путін з тобою знову зустрінеться.

І тут багато що залежить від реакції українського президента - чи піддасться він на цей шантаж чи ні. Напередодні паризького саміту ми чули від Зеленського, що всі поступки, на які пішла наша країна, пов'язані з його бажанням зустрітися з Путіним. Тому що від цієї зустрічі залежать домовленості, які дозволять припинити війну.

Зеленський задовольнив цю свою безглузду примху за наш з вами рахунок. Зустрівся. Переконався, що закінчення війни ніяк не пов'язане з особистою зустріччю з Путіним. І тепер виживання нашої країни буде залежати від того, чи готовий він це прийняти і зрозуміти.

Якщо готовий - тоді йому доведеться переоцінити і перспективи власного президентства, і перспективи власного життя. Усвідомити, що він - президент країни, яка чинить опір агресору. І що запорука хоча б відносного миру - продовжувати чинити опір, а не "просто перестати стріляти".

А якщо не готовий - тоді він продовжить піддаватися на шантаж, виконувати путінські «хотілки», тільки щоб ще раз зустрітися з російським президентом і спробувати його причарувати і умовити. І з кожним новим виконанням нової путінського умови Україна буде наближатися все ближче до прірви".

Джерело: Еспресо.ТV

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...