Хіти тижня. Кремль здійснив чергову зухвалу провокацію в Чорному морі (відео)

За допомогою світлового прожектора росіяни намагалися засліпити екіпаж, який перебував на ходовому містку, а в повітрі вів розвідку російський безпілотник вертолітного типу.

В акваторії Чорного моря кораблі російського флоту спробували провести небезпечні провокації проти ракетного катера ВМС України "Прилуки". Про це йдеться в сюжеті телерадіостудії Міноборони "Бриз", передають Патріоти України.

Катер виконував в Чорному морі низку навчально-бойових завдань. Зокрема, екіпаж відпрацював тактичне маневрування катера в морі, провів навчання з протиповітряної та проти-підводно-диверсійної оборони під час якірної стоянки на незахищеному рейді, а також боротьбу за живучість катера на переході морем.

"В ході виконання бойових завдань екіпаж патрульного катера показав належний морський вишкіл, готовність рішуче діяти за різних обставин, зберігати психологічну стійкість і професійно виконувати поставленні бойові завдання за будь-яких умов, не завадила українським морякам і постійна присутність та нахабність кораблів Чорноморського флоту і ФСБ РФ", - йдеться в сюжеті.

Так, після постановки катеру на якір, в районі Голіцинських газових родовищ, на горизонті з’явився патрульний сторожовий корабель ФСБ РФ "Безупречний", а за кілька годин було виявлено великий ракетний катер ЧФ РФ "Шуя", які в нічний час вдались до провокації, порушуючи при цьому Міжнародні правила попередження зіткнення суден. Патрульний корабель ФСБ РФ "Безупречний" намагався непомітно, без ходових вогнів, наблизитися на критичну відстань – близько 1 кабельтового до нашого катеру, при тому, що гранична дозволена відстань для зближення в нічний час складає більше 30 кабельтових.

Відзначається, що за допомогою світлового прожектора росіяни намагалися засліпити екіпаж, який перебував на ходовому містку, а в повітрі вів розвідку російський безпілотник вертолітного типу.


Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...