Хіти тижня. Критикував Майдан і був у "Партії регіонів": Cпливли скандальні подробиці про спікера штабу Зеленського

Спікер штабу новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розпочинав політичну кар'єру у Партії регіонів. На місцевих і парламентських виборах 2006-го Разумков працював у "регіоналів" агітатором, повідомляють Патріоти України.

Взяти участь у кампанії запропонував ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник (влітку 2013-го його затримали під час отримання хабарів у 40 і 80 тис. грн за вступ до університету. Під час обшуку в кабінеті виявили ще $30 тис. Слідство також з'ясувало, що він проводив махінації з майном університету. Посадовцю загрожувало до 12 років в'язниці).

Вони, за словами Разумкова, познайомилися на публічному заході. Майбутній політтехнолог тоді критикував помаранчеву революцію й політику Віктора Ющенка, а Мельник відверто підтримував Януковича й агітував студентів голосувати за "правильного кандидата".

Під час парламентської виборчої кампанії 2006-го Разумков познайомився з Валерією Матюхою. Вона пройшла до Верховної Ради за списком ПР, де їй дісталося місце наприкінці другої сотні. Матюсі тоді було 25 років, Разумкову, якого вона взяла до себе помічником на громадських засадах — 22. До парламенту Матюха працювала в групі юристів Олени Лукаш, яка представляла інтереси Януковича у справі про фальсифікації виборів 2004-го.

Після дострокового розпуску ВР 2007-го Матюха не потрапила до нового скликання, а Разумков пішов на держслужбу. Він приєднався до команди міністра регіонального розвитку Володимира Яцуби в уряді Януковича. За кілька років під час Євромайдану Яцуба організовував і відправляв до Києва тітушок, а, будучи головою Севастопольської міськдержадміністрації, добровільно пішов у відставку, передавши владу в місті "народному меру" Олексію Чалому.

Коли уряд Януковича розпустили, Разумков пішов із держсектора у бізнес. На роботу до компанії "ТАС" його запросив давній друг сім'ї Разумкових Сергій Тігіпко.

Спочатку Дмитро був особистим помічником бізнесмена, але згодом почав працювати самостійно у різних структурах його фінансової групи. 2010-го Разумков офіційно вийшов із Партії регіонів і став членом передвиборчого штабу кандидата в президенти Тігіпка. Він очолив київську організацію партії Тігіпка "Сильна Україна". Тігіпко набрав 13,6% голосів у першому турі й посів 3 місце, поступившись Януковичу та Юлії Тимошенко.

До команди Володимира Зеленського Разумкова запросив керівник штабу кандидата Іван Баканов. За словами технолога, їх познайомили спільні приятелі. Офіційна зустріч Разумкова з Зеленським відбулася торік у жовтні, а вже за 2 дні він став спікером штабу кандидата. Під час кампанії Разумков більше за інших членів команди з'являвся у ЗМІ.

Джерело: theБабель

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...