Хіти тижня. Криза робить Москву поступливою: Три екс-посли США написали Трампу відкритий лист про війну на Донбасі

У розпал шкоди для охорони здоров'я і глобальної економіки пандемія COVID-19 може надати несподівану можливість дозволити війну на Донбасі і протистояти нападкам президента Росії Володимира Путіна на на міжнародні норми поведінки. Про це йдеться в спільній заяві трьох колишніх послів США в Україні - Вільяма Тейлора, Джона Гербста та Стівена Пайфера, текст якого опублікований на сайті National Public Radio.

Шкода для охорони здоров'я і глобальної економіки пандемії COVID-19 може надати несподівану можливість загасити війну на Донбасі і припинити нападки президента Росії Володимира Путіна на міжнародні норми поведінки. Про це йдеться в спільній заяві трьох колишніх послів США в Україні - Вільяма Тейлора, Джона Гербста та Стівена Пайфера, текст якого опублікований на сайті National Public Radio, зазначають Патріоти України.

На думку дипломатів, оскільки поширення коронавируса і падіння цін на нафту все більше позначаються на Кремлі, США і їх союзники повинні запропонувати скасувати міжнародні санкції проти Росії, якщо російський президент Володимир Путін припинить військове вторгнення в Україну.

"Санкції, введені міжнародним співтовариством проти Росії в 2014 році, допомогли знизити економічне зростання в країні на 1% щорічно. Ціни на сиру нафту, опору російської економіки, наразі досягли 18-річного мінімуму. На викопне паливо припадає понад 60% російського експорту . Глобальна рецесія, що насувається завдасть ще одного удару по російській економіці ", - йдеться в заяві.

Як вважають дипломати, американський президент, за підтримки президента України Володимира Зеленського, повинен зуміти переконати Конгрес скасувати санкції запроваджені за вторгнення на Донбас, чітко розуміючи, що вони будуть введені заново, якщо Путін відмовиться від угод.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...