Хіти тижня. Кулеба розповів про компроміс, на який готова йти Україна заради деокупації Донбасу

Глава МЗС зазначив, що Україна запропонувала Росії "просте рішення".

Дмитро Кулеба. Фото: Слово і діло.

Україна не готова переступати через "червоні лінії" і відмовлятися від суверенного контролю над окупованими Кримом і Донбасом, але готова йти на компроміс. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передають Патріоти України з посиланням на "Німецьку хвилю".

"Ми ніколи не відмовимося від суверенного контролю над Донбасом або Кримом, і неважливо, скільки часу нам на це знадобиться, але ми будемо деокупувати ці території і реінтегрувати їх в Україну", - сказав Кулеба.
Глава МЗС зазначив, що Україна запропонувала Росії "просте рішення". "Ми пропонуємо Росії дуже просте рішення: ми ніколи не будемо перетинати наші червоні лінії, які є суверенітетом і контролем нашого кордону. В обмін ми готові вести переговори про особливий статус цих регіонів в межах України, котрі дають їм право мати право вето на будь-які загальнонаціональні рішення", - сказав Кулеба.
Міністр також висловив упевненість, що конфлікт на Донбасі можна врегулювати тільки дипломатичним шляхом. "Я вважаю, що у дипломатії є шанс. Ми докладемо всіх зусиль, щоб скористатися цією можливістю і скористатися цією можливістю для досягнення мети. Це важка справа, тому що важко вести переговори з Росією, але з таким партнером, як Німеччина і зокрема, міністр Хейко Маас, який продемонстрував дуже чітке прагнення сприяти процесу, ми сподіваємося, домогтися прогресу і досягти мети", - сказав він.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...