Хіти тижня. Київ розбрату: У Байдена відреагували на скасування візиту Джуліані до України

Джуліані згодом скасував візит через шквал критики, зокрема, від представників Демократичної партії США. Демократи побачили в такому візиті спроби використати міжнародні відносини у внутрішньополітичних інтересах.

Джо Байден

Добре, що «потужні прогресивні голоси» виступили проти, коли Руді Джуліані, юрист президента США Дональда Трампа, заявив про можливу поїздку до України – так вважають у передвиборчому штабі колишнього віце-президента США Джо Байдена, який також змагається за участь у президентських виборах у США 2020 року від Демократичної партії, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

«Добре чути всі ці прогресивні голоси проти цієї явної спроби політичних нападів, які вже самі по собі відображають нагальну потребу відновити душу цієї країни», – заявив посадовець виборчої кампанії Байдена в коментарі медіакомпанії CNN.

Раніше Джуліані планував відвідати Україну і, зокрема, обговорити з новообраним президентом Володимиром Зеленським джерела розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори у США, а також участь сина колишнього віце-президента США Джо Байдена в бізнесі, що перебуває у власності українського олігарха. Розмова, розмірковували ЗМІ, могла торкнутись також ролі Байдена у звільненні з посади генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Джуліані згодом скасував візит через шквал критики, зокрема, від представників Демократичної партії США. Демократи побачили в такому візиті спроби використати міжнародні відносини у внутрішньополітичних інтересах. Джуліані «намагається отримати політичну допомогу іноземної сили», заявив конгресмен-демократ Адам Шифф.

«Гадаю, дуже неетично для юриста президента зустрічатись із посадовцями іноземного уряду, прагнучи, щоб вони якимось чином вплинули на наступні президентські вибори», – заявила сенаторка від демократів Елізабет Воррен.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...