Хіти тижня. "Лавров впал в ступор, Путин оправдывался": У Кремля виникли серйозні проблеми через уламки ракет від "Іскандерів" у Карабасі

Гучний скандал вибухнув навколо Нагірного Карабаху. Азербайджан виявив у звільненому місті Шуші уламки ракет від російського комплексу "Іскандер". Їх використання у війні заперечував особисто президент РФ Володимир Путін. Деталі скандалу озвучив в ефірі своєї радіостанції "Ехо Москви" головний редактор Олексій Венедиктов, який має зв'язки в Кремлі, передають Патріоти України.

Залишки двох ракет знайшли в Шуші азербайджанські експерти з розмінування території. "Там сохранилась маркировка. Она была представлена президенту (Азербайджана - ред.) Алиеву в первую очередь… Алиев, как я понимаю, звонил по этому поводу Путину", - розповів Венедіктов.

Справа в тому, що, судячи з маркування ракет, для обстрілу сил Азербайджану використовувалася установка, яка перебуває на озброєнні ЗС РФ. По суті, це стало доказом прямої участі Росії у війні. "Это не вариант, который был продан Армении и кому бы то ни было. Это 9М723, находящиеся на вооружении российских ВС", - пояснив головред "Эхо Москвы".

Це питання, з його слів, було піднято міністром закордонних справ Азербайджану Джейхун Абрамовим на зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим. Однак той не зміг відповісти нічого зрозумілого. Зараз відносини Азербайджану і Росії на межі краху. Ситуація вкрай небезпечна, враховуючи перебування російських миротворців в Карабасі. Путін вже пообіцяв Баку, що розбереться з ситуацією. "Запуск "Искандера" отслеживается со спутника, с базы (ВС России - ред.) Гюмри ничего не вылетало", - заявив Венедіктов.

"Это серьезная история. Это как химическое оружие. У вас там "гуляют" "Искандеры" внутренние, те, что на вооружении только ВС РФ. Такая не безболезненная история", - констатував Венедіктов.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...