Хіти тижня. Легалізація "ЛДНР" зависла: Москва надзвонює Єрмаку, а той "не чує", не до "зрад"

Андрій Єрмак під приводом великої зайнятості через рішення внутрішніх проблем, пов'язаних з поширенням в Україні коронавіруса COVID-19, "відмовляється спілкуватися" з Дмитром Козаком.

Андрій Єрмак. Фото: Еспресо ТБ.

У заступника голови адміністрації президента Російської Федерації Дмитра Козака великі проблеми через те, що його український партнер по вирішенню "донбаського питання" глава Офісу президента України Андрій Єрмак різко змінив позицію і зараз вже не має наміру допомагати Росії "запхати" окуповану частину Донбасу в Україну, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє проросійський Телеграм-канал "Легітимний", Андрій Єрмак під приводом великої зайнятості через рішення внутрішніх проблем, пов'язаних з поширенням в Україні коронавіруса COVID-19, "відмовляється спілкуватися" з Дмитром Козаком. Козак, який змінив у путінському оточенні Владислава Суркова на посаді куратора Донбасу і отримав в Кремлі завдання "впихнути" "ДНР" і "ЛНР" в Україні на російських умовах (закріплений в Конституції "особливий статус", повна і беззастережна амністія, представництво від колаборантів в українських органах державної влади - ред.), наполегливо намагається зв'язатися з Єрмаком, але той так само завзято його ігнорує.

Зазначається, що з цієї причини не відбудеться приблизна зустріч учасників "нормандського формату" в червні. Не виключено, що її перенесуть на вересень 2020 року, але це лише припущення з далекої перспективи. У повідомленні "Легітимного" міститься припущення щодо того, що Україна нібито хоче створити на окупованій частині Донбасу отаке "Придністров'я-2.0", тобто серйозно і надовго "заморозити" вирішення питання. Адже донбаське питання - одне з найболючіших в Україні, вирішувати яке напевно доведеться за допомогою в тому числі і компромісів. Однак в українському суспільстві є люди, які не приймуть в цій справі жодних компромісів. І "заморозка" донбаського питання можлива тільки в одному випадку: якщо вдасться домогтися взаємного припинення вогню. А це зараз вкрай проблематично.

"Источник сообщает, что Андрей Ермак сейчас по закрытым каналам даже не берет трубку от Дмитрия Козака, "морозит" его. Оправдание - занятый "внутренним кейсом" и пандемией коронавируса. Источник сообщает, что сейчас украинский МИД готовит заявление и предлагает вместо Ермака дать ответ на обвинения МИДа России. Дмитрий Козак все-таки пытается дозвониться, ведь сейчас надо докладывать в Кремль по "донбасскому кейсу", а результата нет, и не предвидится. Источник в заключение добавляет, что "Л/ДНР" будет ждать судьба ПМР-2.0 (это подходит и Украине, главное - прекратить стрелять, чтобы не получить Карабах 2.0)", – йдеться в повідомленні.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...