Хіти тижня. "Лінія фронту з Донбасу переміститься вже в Київ": Тривожні дані про зміну "куратора" на Донбасі

Владислав Сурков намагається "виторгувати" у Путіна продовження своїх повноважень в курируванні терористів.

Владислав Сурков. Фото: teleprogramma.pro.

Відставка помічника президента РФ і так званого куратора "ДНР" і "ЛНР" Владислава Суркова все ще розглядається Володимиром Путіним. За даними інсайдерів, заява про звільнення лежить у столі президента, як і вже підписаний указ про призначення замість Суркова екс-посла Росії в Білорусі Михайла Бабича, передають Патріоти України.

Сурков вже був позбавлений частини повноважень після заміни вбитого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка на Дениса Пушиліна. Креатуру Суркова, Олега Говоруна, звільнили з посади начальника управління президента Росії з прикордонного співробітництва (зокрема і з окупованим Донбасом). Замість нього був призначений Олексій Філатов, який входить до близького оточення Путіна.

"Переведення Філатова на донбаський напрямок збігся із рішенням Путіна про "паспортизацію" мешканців невизнаних республік Донбасу, з ентузіазмом підтримане і Сурковим, який назвав це "виконанням боргу перед російськомовними", – уточнили аналітики.

Це призначення розв'язало боротьбу за владу у куруванні терористів між ГРУ, яке представляли Сурков і його люди, і ФСБ, вихідцем з якої є Філатов. Нині Сурков, за даними обізнаних джерел, намагається "виторгувати" у Путіна продовження своїх повноважень в курируванні терористів.

"Він запропонував йому дуже цікаві ідеї щодо України у вигляді якоїсь "нової стратегії". І вибори до Верховної Ради повинні стати в цій стратегії однієї з найважливіших основ. Виходить, що Сурков хоче переконати Путіна, що вже до кінця літа в Україні буде парламент, цілком прийнятний для Москви", – уточнили в ІС.

За інформацією проекту, Україна може чекати погіршення ситуації не тільки на Донбасі, але і в державі загалом. "Країну будуть розколювати питанням подвійного громадянства і федералізації. Загалом, лінія російсько-українського фронту з Донбасу переміститься вже в Київ", – припустили експерти.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...