Хіти тижня. Лукашенко розповів про домовленості з Путіним: РФ поставить братньому диктатору сучасне озброєння. Російські війська можуть стати за добу на кордонах Білорусі з ЄС та Україною

"Президент" Олександр Лукашенко, який захопив владу в Білорусі, повідомив про майбутні постачання Мінську сучасного російського озброєння.

Росія поставить до Білорусі сучасне озброєння. Про це Лукашенко розповів сьогодні на нараді з питань білорусько-російського співробітництва, коментуючи підсумки переговорів у Сочі, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "СБ. Беларусь сегодня".

За словами Лукашенка, одна з тем стосувалася кооперації у військово-промисловому комплексі, в тому числі поставок сучасного озброєння в Білорусь. На яких умовах це буде зроблено - ще належить визначитися, уточнив він.

При цьому Лукашенко звернув увагу, що "ніяких обговорень у плані перекидання збройних сил Росії на постійній основі, створення якихось баз - про це навіть не йшлося".

"І це нам не потрібно. Тому що за нашою концепцією військової безпеки Союзної держави в цьому поки немає ніякої необхідності. Буде якась настороженість, будемо ми бачити активізацію в НАТО, аж до військового конфлікту, протягом доби (бази у нас, аеродроми та інше визначені) російські підрозділи і війська будуть перекинуті в Білорусь", - зазначив він.

Крім цього, дотримуючись лінії російської пропаганди, Лукашенко звинуватив Захід і НАТО в загостренні ситуації.

"Хоча на Заході ці мерзотники не мають права нам дорікати щодо баз Росії, Китаю або ще когось. Чого нам дорікати? Ви ж підтягуєте і створюєте бази в Польщі. У себе колоду в оці не бачать, а нас починають мочити в усіх напрямках: "Ах, Білорусь стає країною, куди іноземні війська підтягуються ..." Ви на себе подивіться", - обурився диктатор.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...