Хіти тижня. "Мы же братья!" Лавров несподівано заговорив про "дружбу" між Україною і РФ

Зустріч президентів Росії і України пройде на полях іншого заходу, і безглуздо гадати, наскільки вона буде масштабною, зазначив Лавров.

Сергій Лавров

Відновлення двосторонніх відносин між Україною і Росією залежить від дій офіційного Києва. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, коментуючи зустріч президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

У саміті також візьмуть участь глава Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Зустріч президентів Росії і України пройде на полях іншого заходу, і безглуздо гадати, наскільки вона буде масштабною, зазначив Лавров. "Буде зустріч нормандського формату, чотири лідери там будуть разом в один і той же час. Є можливість поговорити президенту Путіну і президенту Зеленському", – підкреслив політик.

Міністр уточнив, що контакт буде корисний, оскільки Москва хоче зрозуміти, як після неоднозначних і суперечливих фраз з офісу Зеленського сам лідер України бачить "рух до виконання мінських домовленостей". Що стосується розмови про двосторонні відносини, "тут залежить все не від нас", підкреслив Лавров.

"Двосторонні відносини скорочували, переривали транспортне сполучення не ми, і якщо українська сторона, як зараз багато експертів в Києві говорять, зацікавлена в їх відновленні, я думаю, за нами не заіржавіє", –– додав він.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: