Хіти тижня. "Мафія Юзіка": "Я Юрій Корявченков, я представник Зеленського в Кривому Розі". Нардепа-"кварталівця" звинуватили у корупційній змові з новим очільником поліції рідного міста

Опубліковано скандальний аудіозапис, як Юзік і «слуги народу» вирішували питання з поліцією

Вигнаний зі "Слуги народу" нардеп Антон Поляков опублікував запис розмови між депутатами його фракції і начальником поліції Кривого Рогу, зазначають Патріоти України. Аудіозапис Поляков оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

“Ну що друзі, ось мені і прислали фрагмент розмови “наших” доблесних Слуг Богдана з керівником місцевої поліції Кривого Рогу. Буду піднімати ці питання перед президентом і правоохоронними органами. Гадаю, потрібно розібратися в тому, хто взагалі їх уповноважив проводити такі “переговори”. Робимо ставки, як швидко їх виключать з фракції, якщо звичайно виключать”, – написав він.

На аудіозаписі чоловік представився нардепом Юрієм Корявченковим (актор “Юзик” з “Кварталу 95”, – ред.).

“Я хочу представити всіх, я Юрій Корявченков, я представник Зеленського в Кривому Розі і ми проводили вибори, перший тур і другий тур, парламентські. Це Юра Кисіль, він списочник, а я по 33 округу — це два райони, Центрально-міський і Металургійний. Володимир Захарченко, мажоритарник по 31 округу – це Північний район. Слава Медяник це Дніпропетровськ — це 27 округ. Він в Дніпропетровську, просто приїхав познайомитися і підтримати, напевно, і Володимира, і вас. Він в комітеті правоохоронних органів, Вова теж”, – заявил голос, схожий на нардепа Корявченкова.

Учасники розмови обговорюють, як встановлювати владу в регіоні. Зокрема, один з учасників розмови, голос якого схожий на Корявченкова, каже, що місто вже 10 років перебуває “під впливом однієї сили” – мера Юрія Вілкула та його соратників. За його словами, останні п’ять років “вклинився тут” Костянтин Усов, ексдепутат від БПП, нібито наближений до Юрія Луценка, через що йому “спускалося все з рук”.

Учасник розмови задає питання, як бути з ним, після чого хтось із присутніх радить: “Нехай тобі хтось пред’явить пред’яву. Нехай тобі пред’яву прокуратура скине, ДБР … Роби це по моїй команді. А ми підтримаємо …”.

Суть розмови зводиться до того, що “слуги народу” особисто контролюватимуть, які справи і як повинна вести поліція.

При цьому депутати неодноразово повторюють, що “їх дах тримає” особисто президент України, і тому наказують керівникам поліції тримати прямий зв’язок тільки з ними. Також в ході обговорення один з учасників підкреслює, що “ви в місті президента” і “у нас за спиною президент”.

“Ніхто нічого не скаже. Закрили цю шваль і все. Не потрібно нічого боятися …” – говорять учасники розмови.

Також відзначається і роль глави Державного бюро розслідувань Романа Труби.

“Якщо хтось із прокурорських буде заважати – ми будемо вносити ЄРД по ним”, – говорять учасники розмови.

Варто зазначити, що до цього про записи повідомляв Telegram-канал “Темний рицар”.

“На цьому записі, як стверджують відправники, відразу кілька депутатів “Слуги народу” проводять співбесіду з главою місцевої поліції Лукашовим та виставляють умови, ” не сумісні з депутатською діяльністю”, – зазначено в повідомленні.

За даними каналу, на запису нібито чути голоси Володимира Захарченка, Владлена Неклюдова, Юрія Кисіля, Олени Криворучкиної, В’ячеслава Медяника і Юрія Корявченкова. Аудіо записано в одному з закладів Кривого рогу.

У Telegram-каналі також повідомляється, що Поляков опублікував всього 5 хвилин спілкування депутатів “Слуги” з поліцейськими.

“У бесіді, окрім начальника поліції Кривого рогу, бере участь керівник ГУНП Дніпропетровської області Огурченко. Всього тривалість запису – більше 70 (!!!) хвилин”, – йдеться в повідомленні.

Сам Поляков очікує реакцію голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії та першого заступника фракції Олександра Корнієнка на аудіозапис.

“На п’ятничній фракції “Слуги народу“ Арахамія з Корнієнко дали слово, що в разі появи цього запису депутатів, які ведуть ці „переговори“ виключать з фракції. Я розумію, що ні у кого вже немає довіри до цих товаришів, але подивимося, як вони дотримають свого слова”, — написав Поляков.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...