Хіти тижня. Майк Помпео озвучив втрати турецької армії під час нещодавніх боїв в Ідлібі і прямо поклав відповідальність за це на Росію

Державний секретар США Майк Помпео заявив на брифінгу, що Росія вбила десятки турецьких військових під час військової операції в Сирії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

«Ми вважаємо, що Росія вбила десятки турецьких військовослужбовців під час військових операцій», – заявив Держсекретар США Майк Помпео на брифінгу для преси 17 березня.

Помпео висловив підтримку Туреччині. «Ми підтримуємо нашого союзника в НАТО, Туреччину, і продовжимо вивчати додаткові заходи для підтримки Туреччини та припинення насильства в Ідлібі та загалом в Сирії».

«Сили режиму Асада, за підтримки Росії та сил, які підтримує Іран, відповідальні за продовження бомбардувань, що зруйнували школи та лікарні, вбили цивільних, включаючи медиків та працівників служб надзвичайних ситуацій, які, ризикуючи власним життям, рятували інших у Сирії», – наголосив Помпео.

Він також зауважив, що США включили до переліку терористів міністра оборони асадівського режиму Адбуллаха Аюба «за поширення насильства та жахливої гуманітарної кризи в Сирії».

«Його умисні дії з грудня 2019 року не допускали тривалого припинення вогню в Сирії. Це призвело до переміщення майже мільйона осіб, які надзвичайно потребують гуманітарної допомоги під час холодної зими в Ідлібі», – наголосив Держсекретар.

Це вперше США офіційно поклали провину на Росію за смерті турецьких військовослужбовців під час конфлікту в Сирії, зазначає низка американських видань.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...