Хіти тижня. "Максимально низька ціна на нафту - це теж хитрий план Путіна": Політтехнолог Голобуцький - про нові казки пропаганди Кремля

Геніальний Путін за спиною Трампа нібито розіграв з саудитами хитру комбінацію, щоб обвалити ціну на нафту в інтересах Росії!

"Руссо-пропагандон Сєрґєй Марков, наприклад, щойно ціна на Urals знов впала нижче $18 (це рівень ще Єльцинського 1998 року), почав розповідати "ополчєнцам ДНР", як Путін всіх переграв з ціною на нафту: "Многие считают, что они [саудиты] начали войну против России. Возможно и так. Но мне кажется, что саудиты начали эту войну по некой тайной договорённости короля Саудовской Аравии с Путиным. Потому что, чтобы убедить США войти в этот концерн, нужно было ударить по этой сланцевой нефти. Мы быстро ударить не можем, потому что не можем быстро нарастить это производство", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"А саудиты могли, но они не могли это сделать по политическим причинам, поскольку слишком зависят от американцев. Была хитрая комбинация, что формально король Саудовской Аравии начал ту войну против России, и сделали вид, что воюем друг с другом, а на самом деле это была у них договорённость – как совместно ударить по американцам и принудить их присоединиться к ОПЕК.

Американцы и присоединились, и новое уменьшение было уже с учётом этого американского присоединения. Поэтому, я считаю, что это большая победа Путина, которая, по сути дела, совершила революцию на нефтяном рынке, таким образом, что привлёк туда американцев, которые десятилетиями были против этого картеля под названием ОПЕК. А сейчас они отказались от политики, которую проводили 40 лет".
--
Ну звісно ж: геніальний Путін за спиною Трампа розіграв з саудитами хитру комбінацію, щоб обвалити ціну на нафту в інтересах Росії! Бо максимально низька ціна на нафту - це теж хитрий план Путіна, щоб всіх переграти!

До речі, можемо згадати Роттердам (без +, просто біржу): російський нафтовидобуток за ціни Urals 15-16 доларів за барель виходить в нуль - тобто, просто перекриває вартість доставки і експортне мито. Це за наявного курсу валют і ставок фрахту. Отже, втрати бюджету РФ цілком можуть ще вирости.

І коли до бюджету-2020 Росії закладалась ціна на Urals $42,45, нижня межа збереження фінансування захищених статей $30 (за заявою їхнього міністра фінансів Сілуанова), а 1 квітня ціна за барель впала аж до $10, - це гідна основа подальших величних перемог Кремля і особисто В.Путіна! Ну, принаймні, Марков так вважає. І гарантовано не один Марков. Хороша штука карантин - авторитет Путіна зростає до зірок".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...