Хіти тижня. Маски скинуто? У Порошенка звинуватили "Нацдружини" Білецького у побитті активістів, котрі протестували під Конституційним судом проти скасування закону про люстрацію (фото, відео)

Націоналісти заявляють про провокації...

Ірина Геращенко

У партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка звинуватили «Національний корпус» і «Нацдружини» в тому, що їх активісти побили представників політсили під час мітингу під будівлею Конституційного суду в Києві. Віцеспікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що побили активістів молодіжного крила і главу «Солідарної молоді» Дінару Габібуллаєву, передають Патріоти України.

«Поблизу Конституційного суду відбулися провокації та сутички: відбулася бійка, і були побиті активісти молодіжки «Європейської солідарності». І зараз голова нашої молодіжної організації Дінара знімає побої у лікарні. Тому що напали на неї чоловіки, які чомусь називаються «Нацдружинами», «Нацкорпусом», — сказала вона.

Геращенко назвала атаку «провокацією» і заявила, що в поліцію вже написана заява.

Сама Габібуллаєва у себе в Facebook написала, що вона отримала травму ноги, коли, за її словами, «нацдружинники» ламали вудочки та рвали плакати.

Вона також заявила, що націоналісти розірвали партійні і державні прапори.

У коментарі журналістам прессекретар «Нацкорпусу» Роман Чернишов розповів, що бійки не було і нікого не били, а представники «Європейської солідарності» з самого початку провокували на конфлікт. «Я був там [на мітингу] з самого початку. Від них [«Європейської солідарності»] прийшли декілька депутатів і пенсіонери, які обзивалися і навмисно провокували на сутичку. Їх ніхто не бив. Ми попросили поліцію, щоб вони їх відгородили... Вели себе як дикі звірі, я такого ще не бачив», — сказав він.

За словами Чернишова, активісти «Нацкорпусу» справді зламали і порвали кілька партійних прапорів «Європейської солідарності», але коли на них почали «кидатися». Він додав, що після цього поліція відгородила їх від «ЄС», а останні «відфоткались» і пішли за годину до кінця мітингу.

Чернишов назвав звинувачення політсили Порошенка чистою провокацією.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...