Хіти тижня. Меган Маркл тут ні до чого: Королівський історик розповів, що зруйнувало стосунки між принцами Вільямом і Гаррі

​У Великобританії вийшла друком книга королівського біографа Роберта Лейсі Battle of Brothers, що проливає світло на стосунки між принцами Вільямом і Гаррі.

Відомий британський королівський біограф Роберт Лейсі в своїй новій книзі Battle of Brothers (Битва братів) досліджує історію стосунків між синами принцеси Діани і принца Чарльза. У книзі йдеться про більше ніж одну серйозну суперечку протягом їх життя, що призвела до дійсно натягнутих стосунків, передають Патріоти України.

Роберт Лейсі в своїй книзі також підтвердив чутки про те, що принц Вільям був дуже незадоволений рішенням принца Гаррі одружитися із американській актрисі Меган Маркл. Але це тільки один з останніх приводів для сварки між братами, який став причиною виходу принца Гаррі та його дружини з королівської сім'ї і переїзду до США разом із маленьким сином. Про зміст книги розповідає DailyMail.

Розлад між батьками

Як зазначає Лейсі, складнощі почалися в далекому 1992 році, коли обом братам довелося вже будучи у свідомому віці переживати конфлікт між батьками, який став надбанням громадськості і смакувався ЗМІ у всіх подробицях після виходу в світ книги Ендрю Мортона Її правдива історія з одкровеннями принцеси Діани, в яких вона розповідала про королівську сім'ю. У ній вона зізнавалася, що хотіла покінчити життя самогубством, коли була вагітною принцом Вільямом, і говорила, що життя з принцом Чарльзом було справжніми тортурами.

Після публічних зізнань матері, юні принци пережили в 1994 році ще один скандал — оприлюднення запису пікантної телефонної розмови між принцом Чарльзом і Каміллою Паркер Боулз. А потім був скандал про любовний зв’язок між принцесою Діаною і Джеймсом Хьюіттом, якого брати називали дядьком Джеймсом, і разом з ним і матір'ю проводили дуже багато часу.

Спокуси юності

Як зазначає автор книги, загибель матері зблизила братів, і коли принц Гаррі приєднався до принца Вільяма в коледжі Ітон, старший брат привів його в коло своїх близьких друзів. На жаль, на той момент Гаррі було всього 14 років, і підліток зустрівся зі спокусами дорослого життя раніше, ніж це передбачає вік.

У принців Вільяма і Гаррі був свій клуб, який називався Club H. Вони влаштували його в підвалі палацу Хайгроув, заміській резиденції принца Чарльза. Там стояв музичний центр, дивани і бар. Тут принци проводили час на канікулах зі шкільними друзями. На той момент, за словами автора книги, 16-річний принц Вільям багато пив, а 14-річний принц Гаррі намагався його наслідувати. Їхній батько, принц Чарльз, в цей час найчастіше був відсутній в резиденції і був зайнятий стосунками із Каміллою Паркер Боулз. А якщо батько був удома, то уся галаслива компанія студентів коледжу відправлялася гуляти до Rattlebone, паб, розташований в п’яти милях від палацу.

Звичайно, в британських пабах було заборонено продавати алкоголь особам, які не досягли 18-річного віку, але власник цього пабу закривав очі на замовлення юних принців, а також в цей час на території пабу дозволялося курити канабіс, адже наявність машин королівської охорони гарантувала, що сюди навряд чи нагряне місцева поліція.

Це були роки, коли принц Гаррі - ще вразливий підліток — почав вживати алкоголь в серйозній кількості, робить висновок автор книги Битва принців. І зазначає, що друзі розповідали, що він і його старший брат любили випити. В Ітоні Гаррі отримав прізвисько Гашиш Гаррі, бо з його кімнати частенько тягнуло ароматом травки.

Скандал із зустріччю з наркоманами

Коли, в 2001 році 18-річний принц Вільям покинув Ітон і відправився перед навчанням в університеті в річну подорож до Белізу, принц Гаррі залишився сам на сам, і продовжив із подвоєним захопленням балуватися травою, поки, нарешті, чутки не дійшли до його батька.

Як вчинив принц Чарльз — невідомо, зазначає автор книги, але відомо, що в червні або липні 2001 року, за кілька місяців до того, як про куріння трави дізнався принц Чарльз, принц Гаррі в компанії колишнього конюха принца Уельського з освітнім візитом відвідав реабілітаційний центр для наркоманів в Пекхемі. Там молодий принц кілька годин спілкувався з колишніми наркоманами, що раніше вживали героїн і кокаїн.

ЗМІ розповіли про цей візит принца в 2002 році, і представили це так, ніби принц Чарльз організував візит Гаррі з профілактичної та виховної метою. ЗМІ називали принца Уельського «мудрим батьком» і навіть припустили, що це принц Вільям розповів батькові про залежність брата.

Як зазначає автор книги, Гаррі дійсно втратив опору в 2000 і 2001 роках, коли Вільям на якийсь час зник з його життя, але ж це Вільям відкрив перші пляшки зі спиртним в їхньому барі в Хайгроуві, і здійснював разом з групою підлітків вилазки до пабу Rattlebone. Це принц Вільям, блакитноокий і гламурний хлопчик на чолі так званого глянцевого загону, розливав напої і влаштовував вечірки, на яких навчили пити і курити незміцнілого 14-річного підлітка.

Проте, навколо спадкоємців британського престолу — принца Вільяма і принца Чарльза в ЗМІ склався образ бездоганних членів королівської сім'ї, саме такими вони повинні виглядати як представники королівської династії в очах громадськості, тому про майбутнього Вільгельма V (принца Вільяма) в пресі ніколи не писали нічого, що дискредитує, в той час як про принца Гаррі писали, як про «брудного негідника», робить висновок автор книги Роберт Лейсі.

Історія з костюмом зі свастикою

У січні 2005 року брати вирушили до магазину Maud’s Cotswold Costumes обрати вбрання для костюмованої вечірки Колоніаліст і тубільці, яку влаштовував їхній товариш. Принц Вільям обрав костюм лева або леопарда, а принц Гаррі обрав форму кольору хакі. Як він пояснював пізніше, йому сподобався пісочний колір сорочки, він думав, що цей колір дуже йому личить. Проблема в тому, що на лівому рукаві красувалася червоно-біла пов’язка з чорною свастикою.

Під час вечірки один з її гостей сфотографував принца Гаррі в цьому костюмі, і через кілька днів фото красувалося на першій шпальті таблоїдів із заголовком Гаррі - нацист.

Гаррі приніс свої вибачення за цей костюм, але громадському обуренню не було меж. Очевидно, зазначає автор книги, 20-річний принц Гаррі не був неонацистом, як стверджував один з депутатів від лейбористської партії. Він був неслухняним, але жодним чином не нацистом.

Але помітив хоч один з викривачів Гаррі роль у всій історії принца Вільяма, задається питанням Роберт Лейсі. Справа в тому, зазначає він, що костюм Гаррі обирав разом з 22-річним старшим братом, який повинен був бути наставником молодшому, але той дозволив йому піти на вечірку в такому вигляді. Таким чином навколо братів склався стереотип — старший брат залишається ідеальним в очах громадськості, незалежно від того, чи є він таким, а молодший брат викликає сміх і несхвалення.

Після історії з костюмом юний принц Гаррі став переоцінювати участь старшого брата в його житті і відчувати несправедливість через образ, який склався навколо принца Вільяма. Гаррі відчував образу і навіть відчуження.

Друзі згадують досить серйозний розрив між двома братами в той час. Такими ж самими напруженими були стосунки братів після історії з поїздкою в реабілітаційний центр в 2002 році, коли принц Гаррі вперше почав усвідомлювати роль цапа-відбувайла монархії.

«Вперше їх стосунки дійсно постраждали, і вони майже не розмовляли», — сказав один з колишніх друзів. «Гаррі образився, що Вільям так легко відбувся».

Таким чином, Меган Маркл не була першопричиною рішення принца Гаррі покинути королівську сім'ю в січні 2020 року, переконує Роберт Лейсі. Для цього кроку у нього були раніші вагомі причини, інакше б він все життя змушений був з вдячністю грати роль запасного.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...