Хіти тижня. "Мене викидають на вулицю": Філарет закликав вірян до боротьби проти Епіфанія

Почесний патріарх закликав людей "молитвою і всіма законними діями захистити Київський патріархат і його самого від знищення та насильства".

Почесний патріарх Філарет. Фото: Рейтерс.

Патріарх Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в тому, що він разом із чиновниками Міністерства культури нібито намагаються повністю знищити УПЦ Київського патріархату і ліквідувати Київську патріархію. Про це Філарет заявив вірянам під час літургії у Володимирському соборі 4 серпня, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Зокрема, священослужитель закликав людей "молитвою і всіма законними діями захистити Київський патріархат і його самого від знищення та насильства", яке нібито хоче здійснити керівництво ПЦУ.

"Я звертаюся до вас. Я служив вам 53 роки в соборі, не пропускав жодної літургії, жодного богослужіння. І тепер мене викидають на вулицю. Тому, я прошу вас – захистіть насамперед Київську Патріархію і захистіть мене як патріарха, насамперед молитвами", – заявив Філарет.

Він знову розкритикував отримання ПЦУ Томосу про автокефалію. За його словами, документ нічого не дав, а навпаки – узалежнив Українську церкву від Вселенського патріархату. "Звертайтеся до влади, до уряду, до президента і протестуйте. Але протестувати треба і проти Епіфанія, тому що під його керівництвом приймаються ці беззаконні рішення про ліквідацію Київської Патріархії і Київського Патріархату", – додав Філарет.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...