Хіти тижня. "Мені дуже шкода, але президент України виконав роль ... ну, назвемо це "актора розважального жанру" для аудиторії the Guardian", - політтехнолог

Мендель і Зеленський хотіли як краще, хотіли створити дуже простий, доступний, відкритий, легкий образ "народного президента", але в них усе вийшло "як завжди".

"Щодо інтерв'ю Зеленського і Мендель (саме так: не з президентом, а з прес-секретаркою і президентом - принаймні, певні моменти розмови свідчать про це) британському журналу the Guardian. Якщо аналізувати текст і підбір фотографій, то це не інтерв'ю - це скетч. Розважальний гостро-сатиричний текст, на прицілі котрого геть не Зеленський. А передусім Трамп - бо якась там Україна і її президент малоцікаві аудиторії the Guardian", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але the Guardian мистецьки підкреслив всі факапи Зеленського. І дрібні (але дошкульні для нас: "говорив своєю рідною російською", "іноді дуже хочеться вішати людей", "син сказав "не заважай мені слухати президента"), і крупні (ретельно згадали всі фрази, якими лестив Трампу, якими наїздив на Меркель і Європу в цілому, якими зневажив допомогу США, як пробував домогтись доброго ставлення Путіна на тлі війни).

Мені дуже шкода і вкрай неприємно це констатувати, але президент України виконав роль ... ну, назвемо це "актора розважального жанру" для аудиторії the Guardian і, що дошкульніше, для британського, європейського і американського політикуму. Саме цей образ з високою ймовірністю стане основою в подальших взаєминах Зеленського і представників Конгресу США, британського парламенту й уряду, керівництва ЄС і європейських та американських партій... Саме через отаку призму його сприйматимуть всі, хто не надто близький до проблем України і мало знайомий з будь-якими українськими політичними діячами.
--
Я розумію, що Мендель і Зеленський хотіли як краще, хотіли створити дуже простий, доступний, відкритий, легкий образ "народного президента". Але їм варто було все ж зважати на мету і аудиторію цього матеріалу. І тим більше не порушувати протокол. Ґардіан читає практично весь світ. Але наокремо британська аудиторія дуже чутлива до етикету, правил і неписаних норм".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...