Хіти тижня. "Мені не соромно за жоден мій вчинок!... Військовослужбовець - не раб, має права і на свободу слова": Майор ЗСУ, який розкритикував Зеленського, заявив про протиправний тиск начальства (відео)

Керівництво збирає на офіцера компромат, за його словами, тиснучи на товаришів по зброї, щоб писали погані відозви на кривдника Зеленського. Служити не дають. Офіцер подає до суду.

Майор із оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ Роман Ковальов, якому оголосили сувору догану за критику президента Володимира Зеленського, заявив, що на нього посилився тиск через чесну громадянську позицію, зазначають Патріоти України. .

Однак офіцер не збирається здаватися, натомість відстоюватиме свої права в суді. Про це офіцер ЗСУ повідомив у відео, яке зняв для того, аби донести свою позицію та розповісти про те, що нині з ним відбувається. Ролик опублікував на своїй сторінці у Facebook

Він подякував українцям за підтримку, водночас зізнався, що, незважаючи на це, "скандал" тільки набирає обертів. А командування вдається до тиску не тільки на нього, а і його товаришів по службі. Від них, зокрема, вимагають дати на нього негативну характеристику.

"Щодня ходжу до полковників у кабінети на бесіди. Досі немає рішення щодо подальшої служби. Військовослужбовець не раб, у нього є права, зокрема й на свободу слова", – каже Ковальов.

Він підкреслив, що в жодному разі не жалкує про свій вчинок. І ще раз зауважив, що буде звертатися до суду, щоб довести свою правоту.

"Навіщо?" – запитують деякі полковники. Щоб моя країна не скотилася в смутні часи, коли за слово можна було виїхати до країв, звідки не повертаються. Щоб наші діти не відчули на собі той тоталітарний режим, який відчули наші батьки й діди. Саме за це останні шість років ми й воюємо. Честь маю! Слава Україні!" – підсумував офіцер ЗСУ.

Почнуться бунти? У разі смерті Кадирова на Путіна чекає важка дилема, - The Sunday Times

понеділок, 29 квітень 2024, 10:43

Якщо інформація про смертельну хворобу лідера Чечні Рамзана Кадирова є правдою, то для президента Росії Володимира Путіна стабільність Республіки може опинитися під серйозною загрозою. Про це йдеться у статті The Sunday Times, передають Патріоти Украї...

Наступ чи провокації? На відстань 150-200 км до кордону з Сумщиною прибуло чотири батальйони чеченців

понеділок, 29 квітень 2024, 10:22

На відстані 150-200 кілометрів від кордону з Сумською областю з'явилися чотири батальйони чеченців, яких завезли з РФ. Збройні сили України готові дати їм відсіч, передають Патріоти України. Про це повідомив у прямому етері КИЇВ24 Володимир Біцак, ком...