Хіти тижня. Меркель та Макрон заважати не стануть: Зеленського попередили про план Путіна по Україні

На думку російського політолога, Кремль якщо і не реалізує план повністю, то в будь-якому випадку спробує його втілити.

Макрон та Меркель Путіну перешкоджати не будуть? Фото: AFP.

Політична ситуація в світі сприяє тому, щоб Кремль реалізував свій давній план і втягнув Україну в нову союзну державу. Світові лідери або стали на бік Путіна, або зайняті своїми власними проблемами. Тому в Росії можуть зважитися втілити в життя зухвалу ідею. Таку думку висловив російський політолог Валерій Соловей, передають Патріоти України.

Політексперт не бачить тих, хто може перешкодити Кремлю. «Судячи з поведінки Меркель і Макрона, вони знаходяться на боці Росії... Трамп теж навряд чи втрутиться. Якщо західні лідери не втручаються, то хто ще це зробить? Італія, Іспанія чи Великобританія, яка зайнята Брекзітом? У Кремлі впевнені, що склалася унікально сприятлива зовнішньополітична ситуація... Вікно можливостей не буде відкрито нескінченно», - пояснив Соловей в інтерв'ю.
На думку політолога, Кремль якщо і не реалізує план повністю, то в будь-якому випадку спробує його втілити. Причому зустрівши опір, Росія перейде від переконання до примусу. «Якщо не вдасться заманити пряником, можуть спробувати задіяти батіг. Звичайна логіка переговорів ... Російські армійці впевнені, що з військової точки зору проблема України може вирішена дуже швидко, а потенційні втрати оцінюються як прийнятні і навіть незначні», - додав Соловей.
Джерело: Обозреватель

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...