Хіти тижня. Меркель такого не чекала: Лідери ЄС відкинули пропозицію Франції і Німеччини щодо саміту з Путіним

Лідери Європейського союзу не змогли домовитись про пропозицію Франції та Німеччини провести незабаром саміт з президентом Росії Владіміром Путіним після того, як Польща та країни Балтії заявили, що це стане неправильним сигналом, повідомляють Патріоти України.

Після зустрічі президента США Джо Байдена з президентом Росії Владіміром Путіним у Женеві 16 червня, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що перший з січня 2014 року саміт ЄС з Путіним буде "діалогом для захисту наших інтересів".

Але після переговорів пізно ввечері на своїй зустрічі в Брюсселі 27 лідерів ЄС не змогли домовитись щодо такого саміту, заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель в перші години п’ятниці.

"Це було дуже всебічне обговорення, і воно було нелегке. Сьогодні не було досягнуто домовленості про негайну зустріч лідерів ", - сказала вона журналістам.

Саміти ЄС з Росією припинилися після того, як Москва в березні 2014 року анексувала український півострів Крим і Захід ввів санкції. Хоча канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що підтримує франко-німецьку пропозицію, багато інших лідерів виступили проти.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...