Хіти тижня. "Моя задача - его в багажнике передать": Ветерани української розвідки працювали на ФСБ та хотіли викрасти командира ЗСУ (відео)

В ході проведення слідчих дій співробітники СБУ виявили у підозрюваних і вилучили арсенал зброї і боєприпасів.

Контррозвідка СБУ припинила діяльність агентурної мережі ФСБ, до якої входили колишні спецпризначенці військової розвідки України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України, передають Патріоти України.

Українські правоохоронці виявили злочинну мережу агентів РФ, до якої входили завербовані громадяни України, що виконували розвідувальні завдання кадрових співробітників ФСБ Вадима Даутова та Дениса Собка.

Російські агенти готували в Україні диверсійні операції. "Їм було доручено створити умови для здійснення диверсій на території Миколаївської області – сприяти проникненню диверсійно-розвідувальних груп із тимчасово окупованих територій та організовувати спеціальну підготовку підібраних осіб. Серед об’єктів посягань – бойові літаки Збройних Сил на аеродромі "Кульбакіно", - йдеться в повідомленні.

Агенти ФСБ в Україні збирали інформацію про дислокацію та переміщення ЗСУ, кадровий склад та оперативно-службову діяльність ГУ розвідки Міністерства оборони, Сил спеціальних операцій, Штабу ВМС, 73-го Морського центру спеціальних операцій ЗСУ, їх міжнародної взаємодії з іноземними партнерами тощо.

"Для виконання своїх завдань агенти проводили вербувальну роботу і серед високопосадовців ЗСУ. Задокументовано навіть намір викрасти та нелегально перемістити до країни-агресора одного з колишніх командувачів Сил спеціальних операцій. За це російська спецслужба пропонувала винагороду у 100 тис. дол. США", - повідомили в СБУ.

В ході проведення слідчих дій співробітники СБУ виявили у підозрюваних і вилучили арсенал зброї і боєприпасів: 4 АК-74, 2 пістолети, 2 РПГ, 44 гранати, понад 4 тис. набоїв різного калібру, близько 3 кг тротилу та електродетонатори тощо.

В СБУ повідомили, що стосовно викритих російських наразі відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1.ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч.1. ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...