Хіти тижня. Молоді акули пожирають старих: Нову ініціативу "Слуги народу" бурхливо обговорюють соцмережі

У мережі активно обговорюють заяву кандидатки в народні депутати від партії "Слуга народу", члена Національної ради з питань антикорупційної політики Анастасії Красносільської про антикорупційні закони.

Анастасія Красносільська

Красносільська поділилася першочерговими антикорупційними ініціативами, які повинна прийняти Верховна Рада України IX скликання, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Серед першочергових ініціатив... це необхідність сфокусувати антикорупційний суд на справи топ-корупції, інакше на жаль, у нас знову може бути проблема - заблокований тисячами справ суд, який просто не може приділити першочергову увагу тим справам, заради яких він і створювався. Наприклад , колишнього голови Державної фіскальної служби і т.д. Тому серед першого - антикорупційний суд повинен бути сфокусований на справах топ-корупції", - сказала вона.

Також серед антикорупційних ініціатив "Слуги народу" - повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення і введення інструменту цивільної конфіскації незаконних активів чиновників.

Крім того, один з першочергових кроків - перезавантаження Національного агентства з питань запобігання корупції. "Ми всі бачимо, що ввело НАЗК, свою так звану автоматичну перевірку декларацій, яка в дійсності автоматичною не є. Не ввели - від цього кількість перевірених декларацій, якість перевірок, на жаль, не змінилася. Відповідно, наш план... перезавантажувати НАЗК - один з перших кроків, вибирати нового одного відповідального керівника НАЗК за процедурою, схожою з підбором суддів Антикорупційного суду, бо це та процедура, яка спрацювала", - розповіла Красносільська.

Вона підкреслила, що ці кроки повинні впроваджуватися паралельно з Антикорупційною стратегією на 2019-2023 роки. "Для нас насправді питання, потрібна антикорупційна стратегія, не потрібна, взагалі не стоїть. Можу проінформувати, що Національна рада з питань антикорупційної політики, який збирався минулого тижня, вже визначив антикорупційну стратегію одним із пріоритетів роботи до кінця цього року", - поінформувала Красносільська.

У мережі користувачі досить неоднозначно відреагували на ініціативу.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...