Хіти тижня. Молоду терористичну республіку Путіна можна буде "відрубати" за борги: Північ Луганщини під'єднують до єдиної енергосистеми України (фото)

Україна всі роки російської агресії вимушено дотує "молоді республіки" Путіна через єдність електричного та водного комплексів окупованих регіонів з деякими районами підконтрольного Донбасу. Принаймні один вузол таким чином розрубили

З початком бойових дій на сході України, північ Луганщини опинилася під постійною загрозою вимкнення енергопостачання, адже єдиним джерелом генерації електроенергії залишалась Луганська Теплоелектростанція, яка розташована практично на лінії розмежування в місті Щастя. Для вирішення проблеми було прийнято рішення збудувати енергоміст, який включає нову підстанцію «Кремінська» та нові високовольтні лінії електропередач довжиною 26 кілометрів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukraine News.

Наразі основним енергетичним вузлом для живлення промислових і побутових споживачів на півночі Луганської області залишається підстанція 200/110 кВ «Ювілейна», яка знаходиться біля Сєвєродонецька. До бойових дій вона була зв’язана з ОЕС України через лінії електропередач, які сьогодні зруйновані та знаходяться на окупованій території. Для повернення підстанції «Ювілейна» до об’єднаної енергосистеми України будується лінія електропередач напругою 220 кВ і довжиною 26 км та підстанція 500/220 кВ «Кремінська», яку підключать в існуючу ЛЕП напругою 500 кВ «Донбаська-Донська»

Обслуговувати нову підстанцію будуть чотири понижаючі трансформатори виробництва Запорізького трансформаторного заводу, які будуть знижувати напругу з 500 кВ до 220 кВ. Будівництво підстанції розпочалося в лютому 2018 року. На даний момент вже змонтовано близько 100 опор; майже виконанні роботи по облаштуванню резервуару протипожежного запасу води, насосної станції пожежогасіння; повністю закінчено облаштування артезіанських свердловин, фундаментів автотрансформатора.

Фінансування будівництва нової підстанції та ліній електропередач здійснюється з державного бюджету. Введення в експлуатацію планується у першому півріччі 2020-го року.

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...