Хіти тижня. ​Мордор ніколи не відчепиться, поки Україна не в НАТО: Кравчук розповів про секретний документ РФ, котрий Єльцин показав йому 1993-го

Намагання поглинути Україну з боку Москви тривали безперервно на протязі й пострадянської доби, зазначають Патріоти України. Навіть коли імперський хижа, після катастрофи 1991 року був набагато слабкішим ніж 2014-го, він злобно клацав зубами, намагаючись знов поглинути Україну. Один з характерних епізодів розповів перший президент на «Свободі слова Савіка Шустера».

Майже 30 років тому Держдума РФ затвердила документ, через який Україна досі загрожує небезпека.

"Відведення військ не змінює стратегічної політики Росії взагалі", - підкреслив Кравчук. Він зазначив, що в 1993 році тодішній президент РФ Борис Єльцин показав йому важливий документ, який був затверджений Державною Думою Російської Федерації.

"Там написано:" Україна була, є і буде в системі стратегічних інтересів Росії "... Це основа російської політики", - розповів колишній президент.

Саме тому, з його слів, не варто радіти відведення військ РФ від кордонів України і анексованого Криму. Кремль в будь-який момент може повернути солдатів назад або навіть почати нове вторгнення. Доки залишається в силі вказаний документ, Москва точно не залишить Київ у спокої.

Леонід Макарович підкреслив, що для Росії важливо повністю контролювати зовнішню політику України. Влада Росії, з його слів, все ще "мислить імперськими категоріями", хоча після розпаду СРСР вже минуло майже три десятка років. "Як сказав Солженіцин, у Росії немає друзів. У неї або вороги, або холуї. Сьогодні Україна - ворог", - констатував Кравчук.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...