Хіти тижня. Московський піп відмовився спільно помолитися за мир і здоров’я України

Священник демонстративно залишив приміщення, де зібралися служителі інших церков.

Єпископ Дубенський, вікарій Рівненської єпархії УПЦ МП Пимен відмовився брати участь у спільній молитві за мир із представниками всіх конфесій, зокрема Православної церкви України. 12 березня 2020 року священник демонстративно залишив приміщення Рівненської ОДА, де зібралися інші служителі церков, просто перед молитвою. За його словами, він це зробив, «щоб не порушувати 10 Апостольське правило», передають Патріоти України з посиланням на Рівне вечірнє.

Того дня у Рівненській обласній державній адміністрації відбулася зустріч усіх очільників церков області для обговорення можливості проведення богослужінь в умовах карантину.

«Нас просили утриматись від масових заходів – не проводити масштабних Хресних ходів чи молебнів за участю великої кількості людей, розповідати про можливі загрози поширення вірусу», – зазначає Пимен.

Після обговорення один із очільників протестантської церкви запропонував спільно помолитись за мир і здоров’я українського народу. Під час молитви були присутні представники протестантських церков та Православної церкви України. Пимен відмовився.

«Я змушений був покинути залу ОДА в цей момент, адже беручи участь у цій молитві, я б порушив 10 Апостольське правило, яке наголошує: «Якщо хто помолиться з відлученими від спілкування церковного, навіть у домі, сам буде відлучений», – прокоментував свій вчинок владика Пимен.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...