Хіти тижня. Москва "нервно курит", Predator Пентагону озирається: Яким буде новітній ударний україно-турецький безпілотник "Akıncı"

Амбіційний проект передбачає створення серійної крилатої машини, яка не поступатиметься зударною міццю пілотованих засобів ВПС. Що є над актуальним для ЗСУ і доступним наразі всього двом-трьом технологічно високорозвинутим державам, куди РФ не потрапляє

Ударний безпілотний літальний апарат нового покоління “Akıncı” стане одним із перших проектів спільного підприємства, створеного Держкомпанією “Укрспецекспорт” та турецького підприємства Baykar Defence, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ДП “Укроборонпром”.

Ударний БПЛА нового покоління Akıncı розробляється відповідно до вимог збройних конфліктів XXI століття і призначений, насамперед, для озброєння як турецьких, так і українських Збройних сил. Одна з головних його переваг – змога завдавати високоточні удари таким самим озброєнням, яке використовується на звичайних літаках, – підкреслив Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Павло Букін.

Мова йде про надпотужні боєприпаси вагою у сотні кілограм. Збільшення потужності апарату стало можливим завдяки використанню українських двигунів, які забезпечують велику вантажопідйомність, швидкість і висоту польоту. При цьому українські двигуни економічні й прості в експлуатації.

Безпілотний літальний апарат Akıncı відноситься до нового “важкого” класу безпілотників, висота польоту якого становить понад 12 км, а розмах крил – 20 метрів. Він здатний підняти у повітря понад 1000 кг озброєння та перебувати у польоті добу.

Безпілотник обладнується надсучасними системами спостереження: від тепловізорів та потужних камер до радарів з активною фазованою антенною решіткою та численними сенсорами, що дозволяє виявляти навіть добре замасковані цілі, передавати їх координати для знищення, або самостійно завдавати високоточні удари і все це на значній відстані. Безпілотник може бути озброєний керованими ракетами, звичайними та високоточними бомбами.

Головне завдання спільного підприємства – об‘єднати потужності оборонних комплексів обох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій. Це дозволить відійти від класичних контрактів з купівлі-продажу озброєнь, до принципово нового рівня співпраці – синергії оборонних технологій та поєднання передових розробок Туреччини та України, – йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.
БПЛА Akinci – Фото: Baykar Defence

Нагадаємо, що турецькі оборонні підприємства співпрацюють з Україною у сфері цифрових систем зв‘язку, ударних дронів, авіаційного високоточного озброєння тощо. Підприємства “Укроборонпрому” спільно із турецькими компаніями реалізують спільні проекти зі створення військово-транспортного літака, систем активного захисту для бронетехніки та радіолокаційних систем.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...