Хіти тижня. Москва невдоволена результатом переговорів Путіна з Байденом. Грозиться розірвати всі відносини, якщо Захід дієво реагуватиме на ескалацію проти України

Перемовини тривали менше години

Президент Росії Володимир Путін сказав під час розмови з президентом США Джо Байденом, що санкції проти РФ можуть призвести до розриву відносин між країнами. Про це заявив помічник Путіна Юрій Ушаков, повідомляють Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Байден згадав, що у разі продовження ескалації вздовж українського кордону західні країни введуть масштабні санкції по лінії економічної, фінансової та військової сфер.

Але наш президент одразу ж відреагував на це: якщо все-таки Захід наважиться за тих чи інших умов запровадити згадані безпрецедентні санкції, то все це може призвести до повного розриву відносин між нашими країнами.

І буде завдано серйозної шкоди відносинам Росії із Заходом взагалі", наголосив Ушаков.

Він також додав, що такі санкції призведуть до серйозних наслідків, і Росія сподівається, що цього не буде.

За його словами, Путін під час бесіди особливо наголошував, що нащадки оцінять це як величезну помилку.

"Таких помилок уже чимало зроблено за останні 30 років, тому бажано у цій ситуації таких помилок більше не робити", - додав Ушаков.

Оновлено: Крім того, за інформацією РИА Новости, помічник Путіна повідомив, що Байден не має наміру розміщувати ядерну зброю в Україні.

"Байден чітко заявив про те, що США не мають наміру розміщувати в Україні ударні наступальні озброєння", - сказав він.

Що цьому передувало: Президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін провели другу телефонну розмову у цьому місяці.

Президент США Джо Байден у розмові з президентом Росії Володимиром Путіним "дав зрозуміти, що Сполучені Штати та їх союзники та партнери дадуть рішучу відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну".


Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...