Хіти тижня. Москва в істериці - так зневажити "дідів" та "побєдобєсіє": Зеленський звинуватив СРСР у розв'язанні Другої світової, Кремль з Пєсковим поспіхом відповідає

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Європа і світ не мають права мовчати, як це було в 1939 році, коли змова тоталітарних режимів призвела до початку Другої світової війни. Про це Зеленський сказав 27 січня 2020 року на спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції в Освенцімі.

«Польща і польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни і дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту», - сказав голова незалежної України.

За словами Зеленського, зараз всім демократичним державам потрібно об'єднати свої зусилля.

«Європа і світ не мають права сьогодні мовчати, як це було в 1939 році, не мають права на байдужість і бездіяльність», - підкреслив Зеленський.

У Кремлі назвали образливою заяву президента України про роль СРСР у Другій світовій війні.

«Ми категорично не згодні з цією заявою. У цій заяві президент України солідаризується з вкрай помилковою, на наше переконання, точкою зору польського керівництва і солідаризується з точкою зору, яка є образливою для десятків мільйонів росіян і громадян країн СНД, чиї батьки, діди, родичі віддали свої життя за звільнення Європи, в тому числі і Польщі, від фашизму», - сказав у вівторок журналістам прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Він висловив упевненість, що така позиція Зеленського «навряд чи поєднується з вірою і переконанням мільйонів українців, які також зі зброєю в руках воювали з фашистами».

«Тому ми не приймаємо цю заяву, вважаємо її помилковою і образливою з точки зору пам'яті наших дідів», - заявив представник Кремля.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...