Хіти тижня. Москва захлинеться власною слиною: Зеленський уточнив умови проведення виборів на Донбасі

Донбас – це Україна і тому місцеві вибори там повинні бути, але тільки за українським законодавством.

Володимир Зеленський. Фото: 24 канал.

Президент Володимир Зеленський заявив, що місцеві вибори на Донбасі можуть відбутися тільки після виведення російських військ і за українським законодавством. Таку позицію Зеленський озвучив на брифінгу після зустрічі з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, передають Патріоти України.

Так, відповідаючи на питання про те, чи буде спочатку виведення військ, а потім вибори на Донбасі, глава держави сказав: “Так. А що, може бути по-іншому?”. Зеленський також заявив, що це складні теми, і мова йде не про одне питання.

“Це питання спочатку обміну людей, потім розведення військ. Зараз ми говоримо про розведення в Золотому і Петровському. Потім тільки ми говоримо про розведення військ на всій території, це 400 км. А тільки після цього ми можемо говорити про формат виборів на окупованих територіях”, – пояснив він.

Президент підкреслив, що Донбас – це Україна і тому місцеві вибори там повинні бути, але тільки за українським законодавством.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...