Хіти тижня. Москва запустила з окупованого Криму ракети С-400

Російські окупанти провели в анексованому Криму навчання з перевірки системи протиповітряної оборони.

У маневрах були задіяні підрозділи зенітно-ракетних систем С-400 "Тріумф" і "Панцир". Про це 16 березня заявили в пресслужбі Чорноморського флоту РФ, зазначають Патріоти України.

"Екіпажі літаків Су-24, Су-30, вертольотів Мі-8 і Ка-27 виступили в ролі контрольних цілей для розрахунків ППО і діяли з різних напрямків. Під час перевірки авіація виконувала завдання як на надзвукових швидкостях і максимальному видаленні від зон виявлення радіолокаційних станцій, так і на надмалих висотах, використовуючи для прикриття рельєф місцевості, що ускладнювало завдання силам і засобам ППО", – йдеться в повідомленні.

Російські військові на навчаннях в Криму перевіряли систему ППО

Всього в перевірці було задіяно шість російських літаків і чотири вертольоти. Серед них літаки-розвідники Су-24МР, фронтові бомбардувальники Су-24М, багатоцільові винищувачі Су-30СМ, а також С-400 "Тріумф" і "Панцири".

Водночас відомо, що раніше десантники російської армії відпрацьовували рулежку, зліт, управління і посадку Ка-31Р в Криму, використовуючи радіолокаційної станції.

"Наступним етапом підготовки льотного складу стане виконання тренувальних польотів зі злетами і посадками на вертолітний палубу корабля, що виконує завдання в морі, як тих, які стоять на якорі, так і на ходу", – йдеться в повідомленні російського флоту.

Зазначається, що на навчаннях російські військові "освоюють нову техніку".

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...