Хіти тижня. Москві набридла гра в перемир'я? Пушилін наказав знищити позиції ЗСУ поблизу окупованої Горлівки

Держава-агресор затишно сховалась за ширму "молодої республіки" ,виставивши під вогонь критики свого довіреного МММщика

Ватажок російсько-окупаційноного угрупування "ДНР" Денис Пушилін ранком у суботу, 5 вересня 2020 року, заявив, що прийняв рішення "видати наказ" про знищення позицій Збройних сил України, які нібито були створені в районі селища Шуми Торецького району Донецької області в порушення домовленостей про повне припинення вогню. Таку заяву розміщено на сайті Пушиліна, повідомляють Патріоти України з посиланням на Новости Донбасса.

Село ШумиЙдеться про траншеях, які, за його словами українські військові нібито вирили після 22 липня. Того дня Тристороння контактна група погодила додаткові заходи про повне припинення вогню. Ці домовленості про перемир'я почали діяти 27 липня.
За словами ватажка "ДНР", українська сторона порушила домовленості й тепер він може, керуючись якимось "пунктом "е" додаткових заходів про повне припинення вогню", з 8:00 ранку понеділка, 7 вересня, відкрити вогонь по "незаконно спорудженим інжинерним спорудам" за 600 м на північний схід від Шумів.

"Нібито цей пункт дає право на відкриття вогню. Повної версії цих домовленостей про додаткові заходи у відкритому доступі немає. У публікації спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Хайді Грау наведено "заходи щодо посилення режиму припинення вогню", але пункт "е" там не вказано", - зазначають "Новости Донбасса".

Як наголошує видання, про готовність відкрити вогонь, якщо ЗСУ не приберуть свої позиції на двох ділянках, Пушилін вже повідомляв 28 серпня.

Тоді українська сторона назвала заяви Пушиліна фейком. Заступник командувача ООС Богдан Бондар сказав, що з початком липневого перемир'я українські позиції по всій лінії фронту нікуди не зсувалися.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...