Хіти тижня. Москві накреслили жирну "червону лінію": Представниця США в ООН оголосила, що її держава не виключає свою військову участь у конфлікті Росії та України

Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд не відкинула, що Штати можуть взяти участь у російсько-українському конфлікті у разі вторгнення РФ до нашої країни. Вона зазначила, що йдеться саме про військові заходи. Про це Томас-Грінфілд заявила в інтерв'ю молдовському телеканалу Jurnal TV, зазначають Патріоти України. Вона пригрозила, що у разі нападу Росії на Україну США "відповідатимуть агресивно".

"Безумовно. Ми вже заявляли, що стосовно нашої відповіді ми нічого не виключаємо з порядку денного", – сказала вона.

Водночас представниця американської сторони наголосила, що у Вашингтоні розраховують на те, що Москва все ж таки піде на деескалацію ситуації біля українського кордону та дипломатичне вирішення конфлікту.

Лінда Томас-Грінфілд додала, що Штати уважно відстежують плани дій країни-агресора РФ. Зокрема там припускають, що Росія може напасти на Україну з боку невизнаного Придністров'я.

"Ми стежимо за кожним кордоном і взаємодіємо з усіма сусідами України, щоб допомогти їм підготуватися до будь-яких дій, які можуть надходити з боку Росії", – резюмувала постпред США.

Вона також нагадала, що з 2014 року США передали Україні військову допомогу для забезпечення безпеки в нашій країні на понад 2,7 млрд доларів.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...