Хіти тижня. "Може піти на відчайдушні кроки": Експерт розповів, як Путін вирішуватиме водну проблему Криму

Дніпровська вода дуже потрібна в окупованому Криму, оскільки власні запаси на півострові можуть вичерпатися через кілька років.

Для вирішення цієї проблеми Путін може піти на відчайдушні кроки, аж до створення в Україні ще однієї «народної республіки». Таку думку висловив військовий експерт Юрій Карін, передають Патріоти України.

«Водні запаси на анексованому півострові Крим можуть вичерпатися повністю вже через п'ять-сім років. Тобто вода з Дніпра їм дуже потрібна», — вважає він.

При цьому ситуація з водопостачанням півострова, на його думку, неоднозначна: з одного боку, циркулює інформація про те, що в північному Криму справжня екологічна катастрофа через дефіцит води, що веде до зміни демографічної структури регіону та вимирання населених пунктів.

З іншого боку, є заяви іншого характеру. За словами генерального директора держпідприємства «Вода Криму» Володимира Баженова, півострів вже не зможе обробляти дніпровську воду.

У будь-якому випадку, якщо водопостачання Криму не буде відновлено, то РФ може діяти різними шляхами. «Одним з них може бути дестабілізація південного сходу України з метою створення якщо не сухопутного коридору Донбас — Крим, то хоча б якоїсь „Херсонської республіки“, щоб відновити постачання Криму водою», — вважає Юрій Карін.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...