Хіти тижня. "Можу запропонувати вам їх повний перелік": Зеленський відповів Путіну щодо надання російського громадянства українцям

Новообраний президент України підкреслив, що готовий видавати українське громадянство всім, хто готовий боротися за свободу, у тому числі росіянам.

Володимир Зеленський. Фото: соцмережі.

Новообраний президент України Володимир Зеленський відповів президенту РФ Володимиру Путіну на його пропозицію про спрощену видачу російського громадянства українцям, передають Патріоти України.

Як написав Зеленський на своїй сторінці в Facebook, російська влада не повинна витрачати час на те, щоб намагатися спокусити громадян України паспортами РФ. "Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік тих громадян України, яким у найближчий час стане дуже некомфортно в країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Нехай Росія знову вирішує, де найбільше їй потрібні такі "професіонали" - в Ростові або Магадані", - написав він.

При цьому Зеленський підкреслив, що готовий видавати українське громадянство всім, хто готовий боротися за свободу. "Ми будемо надавати притулок і допомогу всім-всім, хто готовий боротися пліч-о-пліч з нами за нашу і вашу свободу. Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. В першу чергу - росіянам, які сьогодні страждають найбільше", - додав він.

Зеленський зазначив, що готовий до переговорів з Росією з приводу ситуації на Донбасі. "Я сподіваюся, що на найближчій зустрічі в Нормандському форматі Росія продемонструє готовність до деескалації. Конкретним підтвердженням готовності має стати взаємний обмін нашими громадянами у форматі "всіх на всіх". Без винятку. З нашого боку ми готові обговорювати нові умови співіснування України та Росії. З розумінням того, що справжня нормалізація відбудеться тільки після повної деокупації. Як Донбасу, так і Криму. Україна не здається! У всіх сенсах цього слова", - завершив новообраний президент.

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...