Хіти тижня. Можуть "прикривати" реальні втрати: Мережа вибухнула гнівом через "зраду" у ЗСУ

У мережі розповсюджують інформацію про нову "зраду" у ЗСУ - нібито затвердили нову класифікцію втрат на фронті. Про це написав у Facebook лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський, передають Патріоти України.

"На шостому році війни генерал Хоменко, який збирається очолити Медичні війська України затвердив у Генеральному штабі ЗСУ новий класифікатор втрат. Відтепер знову як до 2014 бойові травми контузії (акубаротравми, струси та забої головного мозку, внутрішніх органів) не є видами бойових поранень, а віднесені до категорії інші - що дозволяє зменшувати кількість бойових втрат за рахунок підміни категорії", - заявив Корчинський. У коментарях під постом він назвав номер наказу - наказ генерального штабу 321/6292 від 28.10.2019.

Проте, користувачі мережі не можуть знайти тексту наказу, про що активно пишуть та підозрюють, що це фейк.

"Пошук Гугл не дає результату за таким номером. На сайті МО накази за кінець листопаду 2019 року нумеруються порядка 550, а за 28.10.2019 нема зовсім ніяких наказів. Може то була правка до якогось іншого наказу? Тоді її або не оприлюднили, або якось сховали від загалу", "дивно,але я також не знайшов! Фейк чи що?", - пишуть вони.

Навіть незважаючи на те, що текст скандального наказу наразі не оприлюднено користувачі мережі обурені.

"Згідно з Класифікатором втрат особового складу Збройних Сил України, затвердженим начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України від 24 жовтня 2019 року, категорія “санітарні втрати” відноситься до бойових втрат особового складу", - пишуть на сторінці Міністерства оборони України у Facebook.

За інформцією Міноборони, до санітарних втрат, зокрема, відносяться втрати особового складу внаслідок поранень, бойового стресу, бойових ушкоджень (травмувань), впливу негативних факторів від зброї, яку застосував противник, у тому числі ушкодження вуха внаслідок контузії, акубаротравми.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...