Хіти тижня. Мураєвському "Наш" приготуватись: Секретар РНБО Данілов обіцяє запровадження санкцій й проти інших пропагандистських проросійських медіа

Секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов зібрав брифінг у зв'язку з запровадженням санкціями проти каналів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука 112 Україна, NewsOne і Zik, зазначають Патріоти України.

"Те, що стосується законності ухвалення санкцій, у нас немає жодних сумнівів. Усіх процедур, в яких була необхідність, дотримано. Звертаю увагу, що частина санкцій була прийнята з урахуванням рішення ВР, датованого 2018 роком", - заявив він. За словами Данілова, робота з цим рішенням велася всі ці роки дуже ретельно.

Ще одна причина для рішення РНБО - звернення від СБУ з відповідними документами.

"Відповідно до закону про санкції, є 5 інституцій, які можуть подавати подання в апарат Ради національної безпеки та оборони: президент України, Верховна Рада, Кабінет Міністрів, Служба безпеки України, Національний банк", - нагадав Данілов.

Він уточнив, що частина отриманих документів - секретні, частина отримана від держави-агресора. Секретар РНБО підкреслив, що інформація, яка зараз поширюється щодо причин введення санкцій - неофіційна, офіційну поки розкрити не можна.

"Таких каналів дуже багато. Як тільки у нас будуть документи - звертаю вашу увагу, не емоції, не слова, а документи, - ми відразу будемо робити відповідне реагування. Наша позиція дуже жорстка, оскільки на сьогодні ми перебуваємо в украй важкому стані, у стані війни. Це потрібно всім усвідомлювати і розуміти", - підкреслив Данілов.

Секретар РНБО підтвердив, що на засіданні РНБО підтримали введення санкцій 17 членів із 19, і уточнив, що не голосував міністр оборони Андрій Таран, який перебуває у відрядженні.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...