Хіти тижня. Муженко назвав прес-секретарку президента України некомпетентною провокаторкою

Прессекретарка президента України Юлія Мендель заявляла, що українські військові на Донбасі обстрілюють бойовиків у відповідь на провокаційні обстріли зі шкіл і лікарень.

Віктор Муженко

Колишній начальник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко вважає, що прессекретарка президента України Юлія Мендель виявила некомпетентність або зробила провокацію, сказавши, що ЗСУ могли обстрілювати на Донбасі лікарні і школи у відповідь на стрілянину бойовиків. Про це Муженко заявив в інтерв'ю BВC, опублікованому 15 червня, передають Патріоти України.

"Це дуже серйозне звинувачення у бік української армії. Це говорить або про, м'яко кажучи, повну некомпетентність цієї посадової особи, або це певна політична провокація. Ми обвинувачуємо своїх військовослужбовців у тому, що вони порушують норми міжнародного гуманітарного права або права війни. Це робить їх військовими злочинцями", – сказав він.

За словами ексначальника Генштабу, українським військовим завжди забороняли вести вогонь у районі таких об'єктів, як школи та лікарні, "навіть якщо з вогневих позицій поблизу цих об'єктів вівся вогонь по наших підрозділах".

"Ніде не буде ніяких підтверджень таких обстрілів. За весь цей період я не пам'ятаю, щоб було серйозне звинувачення, що український снаряд потрапив у дитячий садок чи школу. Хоча ми бачили подібні інформаційні провокаційні вкиди зі звинуваченням української сторони в порушенні права війни", – заявив Муженко.

6 червня в ефірі телеканала "1+1" Мендель заявила, що "дуже часто українські військові потрапляють на провокації, коли стріляють із житлового будинку, з дитсадка, зі школи, з лікарні, з будь-якого місця, де перебувають цивільні люди, і після цього починаються обстріли цього будинку. Таким чином, гинуть наші люди, наші українці".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...