Хіти тижня. "Ми говоримо про чортзна-що": На пресконференції президента Зеленський та Мосійчук дружно "топили" присутнього Бутусова, за його питання про "вагнергейт"

Під час президентського пресмарафону сталася словесна перепалка між головним редактором видання Цензор.НЕ Юрієм Бутусовим та українським президентом, підтриманим присутньою Наталією Мосейчук. Про це стало відомо з трансляції Офісу президента, передають Патріоти України.

Ставлячи питання президенту, Бутусов адресував главі держави кілька звинувачень, зокрема, в небажанні проливати світло на ситуацію з "вагнерівцями". На що Зеленський торкнувся питання інформаційних "зливів", які, на думку президента, публікує Бутусов і в деяких випадках шкодять державі і навіть призводять до смерті військовослужбовців.

Головний редактор Цензора заявив, що це все брехня і президент України повинен відповідати за свої слова. Окремо український гарант припустив, що журналіст ставиться до нього упереджено, оскільки після обрання чинного президента не отримав призначення на одну з керівних посад у Міністерстві оборони.

Через кілька хвилин словесна перепалка між головним редактором і президентом повторилася знову. У неї вже втрутилася журналіст з 1+1 Наталія Мосейчук, яка вибачилася перед президентом за "маленьку дискусію" і звернулася до Бутусова.

"Юра (Бутусов – Ред.), я не можу підтримати цей тренд "мені соромно", і цей квест. Тому що мені соромно за все, що зараз відбувається. ... Я не хочу цієї боротьби", – сказала Мосейчук.

Своєю чергою президент попросив Бутусова "припинити риторику". "Ви зараз говорите з президентом України. Припиніть, будь ласка, цю риторику. Ви розмовляєте з президентом України - народом обраним, законно обраним. Ви зараз не на площі за гроші з плакатом. Вас запросили за цей стіл як лідера думки – про що сказала Наталя (Мосейчук – Ред.). Ви запитали – я відповів", – зауважив Зеленський.

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...

Атаки на Україну посиляться? Китай будує у РФ завод із виробництва дронів

субота, 4 травень 2024, 11:49

У Краснодарі планують випускати безпілотники JT40, які здатні нести 60 кг корисного навантаження і вести спостереження за об'єктами, передають Патріоти України. Як пише видання CNews, компанія Jitian lntelligent Equipment (Китай) має намір побудувати ...