Хіти тижня. "Ми хочемо вирішити це питання прямо зараз": Путін заявив, що Росію не влаштовують обіцянки не приймати Україну в НАТО

Росія хоче, щоб питання про невступ України в НАТО було вирішено найближчим часом. Про це президент РФ Володимир Путін заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з канцлером ФРН Олафом Шольцем, передають Патріоти України.

“Ось ви сказали чудову фразу:”кажуть, що в найближчі роки Україна не буде в НАТО”. Що значить говорять? Ми ж з вами повинні розуміти, що таке “говорять” в міждержавних відносинах. Нам вже 30 років говорять, що розширення НАТО не буде взагалі ні на один день у бік російських кордонів, а сьогодні ми бачимо інфраструктуру НАТО прямо біля нашого будинку”, – сказав він.

Більш того, зазначив глава РФ, обговорюються питання вступу України в НАТО. “Кажуть, як ви сказали, це не буде завтра. А коли? Післязавтра? А що це для нас змінює в історичній перспективі? Зовсім нічого”, – заявив російський президент.

“Росія чує, що Україна не готова сьогодні до вступу в НАТО, ми знаємо цю тезу. І тут же кажуть, що її завтра не приймуть, а приймуть тоді, коли її підготують до цього. Але для нас це може бути вже пізно. Тому ми хочемо вирішити це питання зараз, ось прямо зараз, найближчим часом, в ході переговорного процесу, мирними засобами“,- сказав Путін.

При цьому він додав, що Росія виходить з цієї тези, і дуже сподівається, що її заклопотаності будуть партнерами почуті і прийняті всерйоз.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...