Хіти тижня. "Ми не блефуємо!": МЗС Росії зробило нову заяву щодо "гарантій безпеки" - повернути Москві Україну та Грузію, відкотити НАТО до кордонів 1997 року

Сергій Рябков

Чергову заяву Росії щодо гарантій безпеки і рішучість досягнення цілі будь-якими методами зробив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков в інтерв'ю журналу Международная жизнь, зазначають Патріоти України.

"Коли ми говоримо вкрай твердо і визначено, що вимагаємо офіційного відкликання рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна і Грузія стануть членами НАТО... коли ми говоримо, що подальше розширення НАТО треба в принципі виключити, коли ми говоримо, що інфраструктуру НАТО та різного роду заходи, які є провокаційними для Росії, треба відкотити на позиції, які були на момент підписання основного акта Росія–НАТО 1997 року, ми не блефуємо. Це наші реальні пропозиції. Розуміння цього потрібно впроваджувати всіма силами, і ми будемо це робити", – сказав він.
Рябков зазначив, що переговори із цього питання можуть відбуватися на різних треках.
"Ми також не виключаємо інших треків, думаю, найближчим часом ясність тут покаже себе. Нам би не хотілося одного, щоб за розмовами про те, що є різного роду формати і ними треба користуватися, потонула, скралася суть", – сказав він.
МЗС РФ наполягає, що це питання треба розглянути терміново.
"Питання термінове, ескалація серйозна, проблеми великі, ми повинні покласти край просуванню НАТО, натовської інфраструктури, натовських можливостей далі на схід", – додав Рябков.
Він вважає, що переговори будуть непростими, але в РФ мають готовність до цього. "У цьому сенс нашої роботи, щоб знаходити точки порозуміння навіть у найскладніших ситуаціях", – наголосив Рябков.
Раніше МЗС РФ опублікувало проекти договору про гарантії безпеки й угоди про заходи забезпечення безпеки РФ та держав-членів НАТО.
У відповідь у Білому домі заявили, що США не вестимуть консультації з питань безпеки в Європі, якщо не матимуть союзників у ЄС, і зазначили, що обговорюють пропозиції із союзниками.


Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...