Хіти тижня. "Ми втомилися, що нас не помічають": Зеленський прилетів до Польщі і потрапив у скандал з українцями

Представники української діаспори у Польщі обурені тим, що президент не знайшов часу для зустрічі із ними.

Володимир Зеленський у Польщі. Фото: ОПУ.

Президент Володимир Зеленський 31 серпня з офіційним візитом прибув до Польщі, де буде знаходитися два дні. В цей же день 38 громадських організацій українців з 21 країни світу звернулися до Зеленського з відкритим листом, в якому висловили стурбованість, що він не збирається зустрічатися з представниками діаспори в Польщі в рамках свого візиту. Посилання на текст листа опублікувала на своїй сторінці в Facebook лідер громадської ініціативи "Євромайдан-Варшава" Наталя Панченко, передають Патріоти України.

У листі підкреслюється, що згідно з останніми дослідженнями, проведеними в 2019 році, в Польщі проживає близько 1,27 млн українців. Крім цього, за даними Світового банку, в 2018 році українці з-за кордону поповнили бюджет України на 14 млрд доларів, що становить 11,4% ВВП країни.

Серед питань, які діаспора хоче негайно обговорити - введення електронного голосування для громадян України, які перебувають за кордоном, дотримання конституційного права громадян України за кордоном, бути обраними і мати своїх представників в органах державної влади, запровадження множинного громадянства, створення програми повернення для трудових мігрантів.

Варто зазначити, що президент Зеленський не залишив непоміченим цей крик души, пояснивши таку ситуацію своєю винятковою зайнятістю.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...