Хіти тижня. "Ми вже не повернемося": Військовий експерт побачив тривожні ознаки "повзучої окупації" Донбасу

За словами Олега Жданова, цього тижня розпочинається розмінування мінних полів, які стояли перед нашими позиціями і прикривали їх.

Олег Жданов. Фото: Главком.

Військовий експерт Олег Жданов переконаний у тому, що розведення сил на Донбасі сприяє "повзучій окупації" цих територій, передають Патріоти України.

"Ми вже не повернемося на наші позиції", – заявив він у коментарі ЗМІ. За словами експерта, "цього тижня розпочинається розмінування мінних полів, які стояли перед нашими позиціями і прикривали їх. І починається розбирання фортифікаційних споруд на колишніх місцях дислокації наших Збройних Сил".

"Окопи будуть засипані, бліндажі засипані. Все, що було побудовано з дерев'яних чи бетонних споруд, буде розібране", – додав він. Водночас Жданов переконаний, що "з того боку ніхто нічого не відводить". "У нас немає підтверджень навіть ОБСЄ. Вони не можуть сказати, скільки і чого там відведено, бо спостерігачів туди просто не пускають. Мінні поля перед позиціями ніхто не знімає", – впевнений він.

Експерт констатував: "Поки що ці території ми перетворили на сіру зону". Він вказав на небезпеку такої ситуації. "У Луганську вже точаться розмови про те, що туди треба вводити "поліцію" "ЛНР". Практично повзуча окупація триває", – резюмував він.


Джерело: Обозреватель

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...