Хіти тижня. "Мишоловка закриється": Генерал застеріг Зеленського від "Придністров'я-2" на Донбасі

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко назвав умову, за якої Україна зможе на офіційному рівні обговорювати питання змін Мінських домовленостей з представниками тимчасово окупованих територій Донбасу, не ризикуючи повторити сценарій Придністров'я, передають Патріоти України.

На його думку, такий офіційний діалог можливий тільки після проведення на Донбасі місцевих виборів відповідно до українського законодавства і визнання їхніх результатів міжнародними спостерігачами.

Як переконаний генерал, поки цього не трапилося, обговорювати пропозиції щодо зміни Мінських угод "прийнятно в Тристоронній контактній групі", але "ось так просто посадити їх (представників "ДНР" і "ЛНР", – Ред.) за стіл переговорів? Україні цього робити не можна".
За словами Романенка, для цього є щонайменше дві причини. По-перше, ці квазіреспубліки не визнає Україна і більша частина світу. По-друге, подібні прямі переговори несуть загрозу повторення придністровського сценарію.

У цьому контексті генерал нагадав про те, що свого часу влада Молдови погодилися на прямий діалог із самопроголошеною владою Придністров'я, після чого російська сторона заявила, що не має стосунку до цього "громадянського" конфлікту і виступила в ролі миротворця. "Так мишоловка й закрилася. Наступати на ті ж граблі нам недоцільно", – зауважив Романенко.

Джерело: Обозреватель

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...