Хіти тижня. МЗС України терміново викликає посла Сербії через спроби в його країні легалізації окупованого Криму

Держава-агресор здійснила у Белграді успішну провокацію, з допомогою місцевих "братушек"

Сьогодні, 24 лютого, посла Сербії в Україні Ацу Йовановича було запрошено до МЗС та висловлено глибоку стурбованість через розміщення символіки т.зв. "Республіки Крим" на Міжнародному ярмарку в Белграді, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт МЗС.

"24 лютого 2020 року до Міністерства закордонних справ України було запрошено Посла Сербії в Україні Ацу Йовановича та висловлено глибоку стурбованість у зв’язку з фактом розміщення на російському стенді в рамках Міжнародного туристичного ярмарку в м.Белград назви й символіки т.зв. "Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що увагу сербського дипломата було привернуто до неприпустимості спроб легалізації Російською Федерацією на міжнародній арені окупації Автономної Республіки Крим, а також передано вимогу, аби подібні факти не повторювались у майбутньому.

Посол Сербії визнав зазначений прикрий факт, а також підтвердив незмінність підтримки територіальної цілісності та державного суверенітету з боку Сербії.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...