Хіти тижня. На озброєння ЗСУ прийнято нову КШМ К-1450 від "Телекарт-Прилад" (фото, відео)

КШМ К-1450 - бойова броньована колісна машина, призначена для управління військами та організації зв'язку в оперативно-тактичній ланці управління, в русі (на плаву) і на стоянці, як автономно, так і в складі вузла зв'язку.

На озброєння Збройних Сил України прийнято машину командно-штабну К-1450 на базі БТР-70КШ виробництва ТОВ "Телекарт-Прилад", передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

Наказом Міністерства оборони України № 91 від 12 березня 2020 року 12 березня 2020 року до раніше прийнятих на озброєння машин командно штабних К-1450-03 на базі БМП-1КШ1, К-1450-01 на базі БТР-3, та К-1450-02 на базі БТР-4, що випускаються серійно ТОВ "Телекарт-Прилад", додалася машина командно-штабна К-1450 на базі БТР-70КШ. У майбутньому основним замовником цих машин плануються Військово-морські сили України. В ході проведення випробувань К-1450 замовник відзначив високу якість і широку функціональність цих машин.

КШМ К-1450 - бойова броньована колісна машина, призначена для управління військами та організації зв'язку в оперативно-тактичній ланці управління, в русі (на плаву) і на стоянці, як автономно, так і в складі вузла зв'язку. Транспортна база КШМ обладнана фільтровентиляційним обладнанням, кондиціонером, обігрівачем і системою гарантованого електроживлення.

Машина оснащена засобами зв'язку та автоматизації, персональними комп'ютерами, що забезпечують командиру можливість управляти підлеглими підрозділами, здійснювати набір, відображення, реєстрацію, обробку, введення, виведення текстової та відеоінформації, зберігання і ведення баз даних, а також визначення місця розташування машини на місцевості та автоматичне відображення координат на електронній мапі.

Командно-штабна машина забезпечує:

  • організацію радіомереж передачі даних і голосових повідомлень в КХ і УКХ мережах по протоколу ІР;
  • внутрішній службовий зв'язок з використанням комплекту АВЗК;
  • радіотелефонний зв'язок між кореспондентами радіомереж і абонентами телефонної мережі пункту управління при розміщенні КШМ на ПК;
  • передачу даних в локальної обчислювальної мережі КШМ;
  • доступ до телефонної і локальної обчислювальної мережі пункту управління;
  • розгортання виносних робочих місць;
  • використання електронних карт місцевості;
  • нанесення на електронні карти оперативно-тактичної обстановки з можливістю її передачі по каналах зв'язку (опціонально, за допомогою додаткового ПЗ);
  • автоматичне визначення координат свого місця розташування, обробка та відображення даних навігації, відстеження на карті положення рухливих об'єктів;
  • формування, зберігання, пошук і обробку бойових документів;
  • передачу і прийом інформації з використанням апаратури конфіденційного зв'язку.

Варто зазначити, що ТОВ "Телекарт-Прилад" розробило і постачає для потреб Збройних Сил України низку командно-штабних машин на різній транспортній базі, які здатні закрити весь спектр потреб армії в подібній техніці.

Нагадаємо, одеське підприємство ТОВ "Телекарт-Прилад", що входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України" є національним виробником сучасних цифрових засобів зв'язку та автоматизації.

Зокрема, за останні кілька років компанія представила сучасний комплекс апаратури внутрішнього зв'язку і комутації (АВЗК) для бронетехніки (на базі різних моделей бронемашин), нову радіорелейну станцію, презентувала свою концепцію цифрового "солдата-майбутнього" та універсальне мобільне робоче місце оператора.

Окрім того, "Телекарт-Прилад" бере участь у розробці системи управління протикорабельного ракетного комплексу 360МЦ "Нептун" та автоматизованої системи управління ЗСУ.

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...