Хіти тижня. "На этой неделе Кремль просто обрывал телефон Белого дома. Путин униженно просил помощи", - Латиніна про те, як ВВП благав Трампа вплинути на Саудівську Аравію, а потім сам все зіпсував

Президент Росії Володимир Путін - ініціатор прийдешньої зустрічі країн-членів ОПЕК +, яка була терміново погоджена на понеділок, 6 квітня. Про це пише відома російська журналістка Юлія Латиніна в ефірі "Ехо Москви", зазначають Патріоти України.

Зриваючи угоду з ОПЕК + по скороченню видобутку, в Кремлі, очевидно, не очікували такого катастрофічного падіння цін. Вартість російської марки Urals впала до$ 10 за барель, чого не було останні 30 років, з часу краху СРСР.

Коли ситуація вийшла з-під контролю, Москва передумала і захотіла укласти угоду з ОПЕК +. Однак відносини з Саудівською Аравією були остаточно зруйновані. Саудівці почали агресивно видавлювати РФ зі світових ринків. І це не все.

"Мне рассказывали – не знаю, насколько это правда, – что сейчас саудиты объединились с Эмиратами и ищут, по слухам, разные дубайские счета разных друзей Путина и еще сливают эту информацию США", – розповіла Латиніна.

З її слів, Путін гарячково шукав вихід з глухого кута, в який себе загнав. Зробити це йому допоміг американський колега Дональд Трамп.

"На этой неделе мы видели, как Кремль просто обрывал телефон Белого дома, и, наконец, Путин поговорил с Трампом. И, собственно, содержание этого разговора было: "Повлияйте на саудовского принца". И вроде даже саудовский принц согласился", - повідомила журналіста.

Однак тут Путін зробив чергову величезну помилку. На зустрічі з главами нафтових компаній він самовпевнено й свідомо брехливо звинуватив Саудівську Аравію в зриві угоди ОПЕК + і бажанні розгромити сланцеву галузь США. Його слова опублікував Кремль і тут же підхопили всі світові ЗМІ.

Відповідь Ер-Ріяда був блискавичною і дуже жорсткою. Глава МЗС Саудівської Аравії звинуватив президента РФ у брехні. "И это произошло после того, как Мохаммед бин Салман уже несколько раз закусил удила и был не согласен не только на личные встречи, а даже на встречи экспертов", - зазначила Латиніна.

Вона була шокована тим, що Путін зриває угоду, після того, як "униженно просил" про неї Трампа.

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...

Під прицілом: Основні зусилля під час нічної атаки окупанти направляли на Івано-Франківськ, - речник Повітряних сил

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Головною метою росіян під час нічної атаки став Івано-Франківськ. Російські дрони, маневруючи, намагалися здійснити атаку на обласний центр Прикарпаття. Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти України...